Ćorluka za Index: Nisam ozlijeđen niti sam u lošoj formi

JUČER kasno navečer pojavila se vijest kako će naš reprezentativac Vedran Ćorluka propustiti otvaranje Eura zbog ozljede koja ga je zatekla na posljednjem trening. Nakon što nam je glasnogovornik reprezentacije Davor Gavran cijelu priču oštro demantirao, jutros je i sam Čarli opovrgnuo naše sumnje:

"Imao sam problema s tetivom i prije, na prošlom treningu sam zbog toga ranije izašao, ali sada je sve u najboljem redu", rekao je Ćorluka.

Branič Manchester Cityja jučerašnji trening odradio je u "drugoj" momčadi, dok je njegovo mjesto u "udarnom" sastavu zauzeo Ivan Rakitić za kojeg se sumnjalo da bi mogao zamijeniti Ćorluku.

"S obzirom da su treninzi dva dana prije utakmice zatvoreni, ne možete znati da već dvije godine igram u drugoj momčadi na tom treningu. Dakle, to ne znači apsolutno ništa", odgovorio nam je Vedran Ćorluka, koji je jučer ne trenutak unio nemir u mirnu oazu reprezentacije u srcu Burgenlanda, te završio o svojoj "ozljedi":

"Ne radi se, naime, o nikakvoj ozljedi, niti će izbornik biti prisiljen raditi preinake unutar momčadi".

Čitava momčad željno očekuje početak premijerne utakmice na Euru, tenzije su visoke i svi u kampu nadaju se povoljnom rezultatu protiv objektivno slabijeg domaćina.

"Konačno dolazi ono što smo svi očekivali, tu jednu veliku utakmicu. Zaista, jedva čekam da Euro krene. Mislim da smo spremni, naporno smo radili, pripremali se za sutra. Trebali bi pokazati najbolje lice na Ernst Happelu", rekao je Vedran Ćorluka za Index.

Gledali ste jučer Austriju na DVD-u. Gdje su najveće prijetnje, osim iz prekida?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da znamo sve u Austriji. Opasni su iz prekida, svakako je najveća opasnost Ivanschitz, a dobar je i napadač Linz. Mislim da trebamo više misliti na sebe i da će sve biti ok. Cijenimo ih ali bolji smo i to je činjenica".

Desna strana nije funkcionirala u Budimpešti?

"Ja i Srna morat ćemo pronaći način da napravimo ono što izbornik od nas traži, moramo probijati desni bok. Siguran sam da će Austrijanci dobro paziti na nas, ali bez obzira na to, nadam se da ćemo funkcionirati bolje nego u Mađarskoj. Tamo nismo funkcionirali, to je istina, ali sutra je jedna sasvim nova utakmica, ulog je veći i bit ćemo puno bolji.

U kakvoj si formi osobno?

"Neki kažu da sam u lošoj formi, ali ja mislim da je sve u redu. Nadam se dobroj utakmici i nadam se da ćete svi skupa biti zadovoljni mojom izvedbom. sigurno da je iza mene teška sezona, City je igrao utakmice s 13 igrača, prvenstvo i kup. Malo smo pali pa sam tako pao i ja. Ali u tome ne vidim problem, ne bi trebao biti umoran. Osjećam se zdravo i spremno, ovo je sasvim drugi svijet. Miljenko Rak sjajno je radio s nama, siguran sam da trka i fizička sprema sutra neće biti problem."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara