Čovjek zvan hrabrost: Ne znam bježati, ne bojim se ničega, pa ni smjene

Čovjek zvan hrabrost: Ne znam bježati, ne bojim se ničega, pa ni smjene

Foto: NIkola Vilić/Cropix

"MOJ zadatak je podići momčad i pobijediti Latviju" govori Bilić nakon debakla, iako su čak Mamić i Marković shvatili da Nane nije dizalica.

Bilić je nakon poraza koji je i njega vidljivo uništio, glumio samouvjerenost, ali više podsjeća na boksača koji u knock-downu glavinja glumeći da može nastaviti, iako se njegov predsjednik i pokrovitelj spremaju baciti ručnik u ring.

"Ne bojim se ničega, pa ni smjene" odgovorio je Bilić na pitanje je li očekuje da nakon poraza u Pireju postane bivši. "Nadamo se kiksu Grčke u Gruziji, a gledat ćemo da nam se poklope i rezultati u ostalim skupinama kako bi možda završili kao najbolji drugi."

Izborniku više nema tko tepati i hvaliti ga, pa je tu ulogu preuzeo sam: "Nije mi u krvi bježati kada je teško, a to naročito ne namjeravam u situaciji kao što je ova, kada imamo realne izglede za plasman na Euro."

Bilić ipak nije sasvim izgubio osjećaj za realnost, jer znakovito je dodao: "Premda, ne mogu znati što će se događati sljedećih dana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ne slaže se kako je namamljen u jedinu klopku koju su Grci bili kadri pripremiti: Umrtvljavanje igre do pred sam kraj i onda pokušaj iz kornera.

"Nije to bila zamka, jer to je nešto neočekivano, a mi smo znali kako će Grci igrati i to smo spriječili - duge lopte na njihova tri napadača. Nisu nam ništa napravili iz kontri. Također smo im maksimalno ograničili broj kornera i prekida, pa su bili prisiljeni na centaršuteve s poludistance."

Kako smo onda primili golove?

"Korneri ne bi smjeli predstavljati problem za ekipu koja je visoka poput naše. Znalo se tko koga čuva u takvim situacijama, a pri tome smo imali i dva igrača više. Ipak smo jeftino primili golove."

Zašto Hrvatska nije imala igrača koji bi je podignuo, dao kvalitetu više - bilo u prvom dijelu kada je trebalo zabiti i privesti utakmicu kraju, ili nakon minusa, kada se morala vratiti u meč?

"Igračima sam na poluvremenu rekao kako nije dovoljno da kontroliramo utakmicu, nego da trebamo napraviti nešto za konkretiziranje napada. Bili smo opasni sve do prvog gola, poslije čega smo nestali."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara