Cro Cop - Dos Santos u brojkama: Filipović primio 83 udarca, a zadao samo 24

Tekst: Marko Petrak
Foto: AFP

MIRKO FILIPOVIĆ još uvijek nije objavio hoće li prekinuti karijeru ili će pokušati još jedan veliki povratak. Jučer je nekoliko portala pustilo informaciju da je Cro Cop odmah po povratku u hrvatsku metropolu raspustio svoj team što logično znači kako je borilačka legenda vrlo blizu odluci da i konačno zakači rukavice o klin.

Odluka naravno ovisi i o čelništvu UFC-a, odnosno Dani Whiteu koji je nakon poraza od Dos Santosa između redaka sugerirao da je Filipoviću možda najbolje da se povuče. Mirka je spomenuo u kontekstu druge borilačke legende, Franka Trigga koji je u Dallasu također doživio vrlo neugodno slijetanje i poraz od Josha Koschecka, rekavši kako je došlo vrijeme mlađih i gladnijih boraca. No, da se stvari mogu promijeniti preko noći, pokazuje i Triggov primjer.

Veteran je još jučer govorio da se povlači, da bi danas procurila informacija kako ipak ne odustaje od UFC-a i oktogona.

"Rekli su mi da ću dobiti još jednu priliku, a dokazat će da pripadam ovdje. Ako pobijedim, ostat ću u UFC-u, a ako izgubim, onda ću s dva uzastopna poraza najvjerojatnije otići", izjavio je Trigg za MMAjunkie.

Podsjećamo, Mirko s američkom organizacijom ima ugovorene još dvije borbe, međutim odluka o nastavku karijere ovisi isključivo o njemu.

Borba protiv Dos Santosa u brojkama

Zanimljivu analizu borbe protiv Dos Santosa objavio je portal FightMetric koji se bavi statistikama koje u hladnim brojkama daju informacije o pojedinom MMA okršaju. Nažalost, brojke su zaista poražavajuće za Cro Copa. I dok je naš šampion ukupno uputio samo 51 udarac u 12 minuta borbe, Brazilac je pokušao čak 173 puta. Filipović je uspješno plasirao samo 24 udarca u Dos Santosovo tijelo, dok je njegov protivnik to učinio gotovo četiri puta češće, odnosno 83 puta.

Mirko je primio 31 udarac u glavu, 49 udaraca u tijelo i 3 udarca u noge, dok je Dos Santos prošao puno bolje. Jedino su mu noge više stradale jer je Cro Cop uputio četiri low kicka, koji su sjeli na pravo mjesto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara