OPROŠTAJ CRO COPA

Cro Cop: Imao sam moždani udar, nikad više neću u ring

Cro Cop: Imao sam moždani udar, nikad više neću u ring

LEGENDARNI hrvatski borac Mirko Filipović odlazi u mirovinu, potvrdio je to Mirko večeras u Dnevniku Nove TV.

Voditelj je pitao Mirka što slijedi nakon borbe protiv Nelsona, a Cro Cop ga je šokirao odgovorom.

"Ovo je kraj. Mogao bih se rasplakati sad, ali to je to. Mir? Kongo? Fjodor? Ništa od toga, nikad se neće dogoditi. Imam probleme s vratom, hvata me nesvjestica čim se okrenem. Išao sam na magnet vrata, kolor dopler, sve je bilo u redu. Bolovi su mi smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu i pao u nesvijest", izjavio je Mirko pa nastavio:

"Cijela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izljev mogao otići lijevo, mogao je desno, pukla mi je žila", dodao je Mirko Filipović.

"Novi moždani mogao bi biti smrtonosan"

"Nema to veze s borbom, vrat mi je preopterećen s 30 godina treninga. Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život! Ne smijem primiti ni blaži udarac, tri mjeseca ni lakši trening, samo šetnje. Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom povisuje tlak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani mogao bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem, mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svjestan okoline."

"Svaki udarac u glavu može biti drugi moždani"

"Bit ću discipliniran, nema više nikad ni laganog sparinga. Prva tri mjeseca lijekovi, bez ikakvih napora, da zacijeli ta rana, da nema krvarenja. A bilo kakav kontakt moram trajno izbaciti jer svaki udarac u glavu može biti drugi moždani", kaže Cro Cop.

"Prijatelji su mislili da se šalim, ali kad su shvatili da je situacija ozbiljna, odvezli su me u bolnicu"

"Prije zadnje borbe nije bilo nikakvih znakova, ali vrat me boli dva mjeseca. Zacrni mi se pred očima kad se okrenem. Prošlog sam vikenda morao voziti u Vinkovcima 50 metara unatrag i dvaput sam morao stati, sve mi se zacrnilo. Onda sam zateturao i pao u nesvijest. Prijatelji su se oko mene počeli smijati: 'Kako si to uspio napraviti?' misleći da je to jedna od mojih šala. Ali kad sam počeo stenjati od bolova, shvatili su da nije šala. Okrenuli su me na bok i potom odvezli u bolnicu u Dubravu", dodaje Mirko.

Mirko više nikada neće u ring.

"Borbe nikad više nema, čak petorica liječnika došla su mi to reći. Mogu se kockati s koljenom i nečim drugim, ali s mozgom ne", završio je Mirko Filipović.

Pogledajte više: Cro Cop otkrio što ne voli jesti i kako mulja mamu

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara