Cro Cop najavio meč s Nelsonom i poslao poruku Fedoru: "On je gotov"

Cro Cop najavio meč s Nelsonom i poslao poruku Fedoru: "On je gotov"
Foto: Getty Images / Guliver Image

MIRKO FILIPOVIĆ za tjedan dana borit će u SAD-u protiv Roya Nelsona, koji ga je pobijedio na UFC-u 2011. godine. Legendarni hrvatski borac spreman je za meč sa starim poznanikom.

"Lijevo koljeno je u redu. Oporavio sam se potpuno i u odličnoj sam formi. Imali smo jak kamp, prošlo je bez ozljeda, barem mojih”, rekao je Cro Cop za Novu TV. 

"Nelson je odličan parteraš, malo nezgrapno izgleda, ali je majstor brazilske jiu-jitse. Ima odlična rušenja i sigurno će ići na to. Trademark mu je, kao meni high-kick, takozvani swing desnom rukom. Radili smo na tom na pripremama, ovaj put mu to neće proći”, kazao je Filipović.

Potom se Mirko osvrnuo na taj njihov prvi meč prije osam godina...

"Danas sam u puno boljoj formi i puno kvalitetniji borac iako su mi 44 godine, a tada sam bio dosta mlađi", nakon čega je prokomentirao dugu bradu svog protivnika.

"Možda je malo neugodno u kličnu ili parteru i iritira čovjeka. Pomalo je to nesportski, mislim da bi Atletska komisija trebala to sankcionirati, ne bi trebali dopustiti da čovjek ulazi u meč s takvom bradurinom."

Također, hrvatski borac više ne vjeruje da je moguć veliki dvoboj s Fedorom Emelianenkom, kojem je poslao i savjet...

"Neće se ta borba dogoditi. Mislim da je Fedor gotov i da se više neće boriti. U prvom kontaktu ga je Bader dosta teško nokautirao, isto se dogodilo i s Mitrioneom, on je totalno van forme. Mislim da njegovo tijelo više ne podnosi teške treninge i udarce. Ne volim dijeliti savjete nikome, ali mi smo generacijski bliska ‘braća po oružju’ iz Pridea, borili smo se rame uz rame i često dijelili svlačionicu. Moje mišljenje jeste da je najbolje da se povuče”, zaključio je Cro Cop.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara