Cro Cop odgovorio brazilskoj legendi: "Izgleda da mu je stradala i glava"

Cro Cop odgovorio brazilskoj legendi: "Izgleda da mu je stradala i glava"

Foto: Mirko Filipović/Facebook

POVODOM povratka borbama u japanskoj promociji Rizin, Mirko Filipović odradio je kratko gostovanje u dnevniku Nove TV, gdje je prokomentirao razloge povratka, situaciju s ozljedama te izjavu legendarnog Wanderleia Silve koji je najavio da će razbiti hrvatskog veterana.

Mirko je rekao da je glavni razlog povratka nostalgija za danima u PRIDE-u.

"Zaista sam mislio da se neću nikad vratiti, ali jednom borac – uvijek borac. Obećao sam to svojoj obitelji, prije svega mojoj majci, no nešto se dogodilo. Zaintrigirao me ipak poziv Sakakibare, i pojavila se želja da se još jednom osjetim živim, da još jednom osjetim Saitama Arenu. I dok sam putovao na press konferenciju sam razmišljao o tome jesam li donio pravu odluku, mogu li se dobro pripremiti i hoću li se uspijevati regenerirati. No, mislim da sam donio dobru odluku".

Ozljede su ga prisilile na umirovljenje, a onda je uslijedio skandal s dopingom iako su rezultati testiranja pokazali da je hrvatska legenda bila čista.

“Onima koji se ne bave nekim sportom je to teško objasniti, no mene ništa ne boli dok treniram. Onda se zagrijam i budem u svom modu i stvarno mogu odraditi puni trening bez problema. Problemi se pojave navečer kad legnem i kad se smirim. No, promijenio sam način treninga, radim potpuno drugačije zagrijavanje i mislim kako će to imati efekta te da ću se lakše pripremiti za ono što slijedi".

"Da ne vjerujem da mogu osvojiti turnir, ne bih se tamo borio"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A slijedi mu vrlo težak ispit, odnosno nastup na turniru za koji se najavljuje kako će biti vrlo jak.

“Ja ću taj turnir pokušati osvojiti. Naravno da ne mogu to najaviti, no dat ću sve od sebe. Konkurencija će biti opaka, bit će tu iskusnih boraca, ali i puno mladih lavova, talentiranih boraca koji će tražiti svoju priliku. Da ne vjerujem da mogu to osvojiti, ne bih krenuo u to. No, da će biti lako, sigurno neće".

U Japanu je susreo Wanderleia Silvu, koji će također nastupiti na turniru, ali će zbog ozljede, koju je doživio u prometnoj nesreći, propustiti prvi krug u rujnu te nastupiti tek na finalnim eventima krajem prosinca. Silva i Cro Cop su se susreli u Japanu, gdje je Wanderlei na odlasku obećao kako će prebiti hrvatskog borca.

"Čovjek me izgrlio i izljubio, razgovarali smo pola sata, a onda deset minuta kasnije je najavio da će me prebiti. Kao da nije isti čovjek. Ili je kao pravi profesionalac pumpao atmosferu, ili su posljedice prometne nesreće veće nego što se činilo. Izgleda da nije stradalo samo rame, nego i glava".

Prvi nastup Mirka Filipovića bit će 25. rujna, a protivnik bi se trebao saznati unutar nadolazećih dana ili tjedana.

Mnogi bi voljeli vidjeti Cro Copa protiv još jedne legende koju je Rizin vratio iz mirovine, Fedora Emelianenka. "I to je moguće.Vidjet ćemo kako će proći turnir", rekao je Mirko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara