Cro Cop se vraća jači nego ikada: Pokazat ću svima koji su me otpisali da su bili u krivu!

"VRAĆAM se, snažniji, motiviraniji i bolji nego ikada", poruka je Mirka Filipovića koji se nakon nekoliko mjeseci medijskog izbivanja obratio javnosti preko svog službenog bloga MMA-id.

Nakon pobjede protiv gigantskog Korejca Hong Man Choija, Cro Cop se podvrgnuo rekonstrukciji ligamenata koljena koji su ga mučili već nekoliko godina. Unatoč dugoj pauzi, hrvatski gladijator zvuči odlučnije nego ikada. Poput Rockyja, najavljuje novi povratak na svjetsku MMA scenu, a osnovni motiv mu je pokazati svima onima koji su ga već otpisali da su bili u krivu.

"Planiram se boriti još tri puta u 2009., no ne želim nikakvu lakšu borbu za zagrijavanje. Želim pokazati svima onima koji su me otpisali da su bili potpuno u krivu. Konačne planove otkrit ću za tjedan ili dva", objašnjava Mirko i dodaje:

"Duže vrijeme sam izvan pogona zbog operacije kojom sam sredio ozlijeđeno koljeno. Sada se stvari čine puno bolje, oporavak teče brže od očekivanog. Osjećam se zdravo, snažno i moja motivacija je na vrhuncu. Pauzu sam upotrijebio kako bih se psihički odmorio i sada sam siguran kako dalje u svojoj karijeri."

"Prestanak karijere nije opcija"

Špekulacije o završetku vrlo uspješne karijere Cro Cop oštro demantira. Prema njegovim riječima u svjetskim ringovima gledat ćemo ga sigurno još nekoliko godina.

"Prestanak karijere nije opcija, borit ću se još nekoliko godina dokle sam god zdrav. Zavirio sam duboko u sebe i našao dodatnu energiju i motivaciju. Spoznao sam da je borba moj život i da sam bez nje potpuno prazan. Uglavnom, jedva čekam ponovno ući u ring. Treniram poput manijaka i nema sumnje da ću biti spreman za novi povratak. "

"Možda ova pauza nije bila tako loša"

Postoperativni oporavak teče puno bolje od prognoziranog, a Filipović bi već početkom svibnja mogao upotrebljavati svoju nogu pod punim opterećenjem. U međuvremenu je radio na fizičkoj snazi i izdržljivosti...

"Noga će mi biti spremna za puno opterećenje početkom svibnja pa računamo da ću prvu borbu imati pet tjedana od tada. Fizička snaga i izdržljivost mi nikada nisu bili jači, jer sam izgradio snažnu bazu. U prošlosti nisam imao prilike za to zbog konstantnih treninga i borbe. Ukupno gledajući, možda ova pauza i nije bila tako loša", dodaje Mirko.

Cro Cop ovom prilikom nije otkrio gdje će nastaviti karijeru. Postoji opcija ostanka u Japanu, ali i povratka u američki oktogon gdje ga čekaju neki stari dugovi. No, Mirko kaže da ne planira ostatak karijere bazirati na rješavanju repova iz prošlosti.

"I dalje nisam siguran gdje ću nastaviti svoju karijeru. Bitno mi je da su mi protivnici iz najvišeg razreda, a neke od njih posebno želim vidjeti u suprotnom kutu. Ne mogu zaboraviti neke izjave određenih ljudi iako neću svoju karijeru bazirati na osveti. Želim neke nove izazove, želim biti najbolji i znam da to mogu", zaključio je Filipović.

Tekst i foto: Marko Petrak

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara