mirko filipović

Cro Cop vjerojatno u lipnju ima novu borbu. Tko su mogući suparnici?

Cro Cop vjerojatno u lipnju ima novu borbu. Tko su mogući suparnici?
Foto: Mirko Filipović (Facebook)

MIRKO FILIPOVIĆ CRO COP ne gubi kada su u pitanju revanši.

Novom, sedmom uzastopnom pobjedom uspio se revanširati i Royu Nelsonu za poraz prije sedam godina. U skladu s tradicijom, produljio je svoj niz nepobjedivosti u uzvratnim mečevima.

Kralj revanša

U revanšima je osobito motiviran. Naročito ako bi u prvom ogledu izgubio. Redom je pobjeđivao i Kevina Randlemana, i Gabriela Gonzagu, i Roya Nelsona. Jedino se nije revanširao Ernestu Hoostu. Triput je zaredom izgubio: 1996., 1999. i 2000. godine. 

Prema najavama, Mirko Filipović trebao bi se nastaviti boriti pod okriljem Bellatora. Gladan je revanša, osvete. Tijekom karijere izgubio je u 11 mečeva. Tri je osvetio. Kevin Randleman, Gabriel Gonzaga i Roy Nelson su arhivirani.

Tko bi mogao biti sljedeći?

Podugačka lista

Ernest Hoost, Antonio Rodrigo Nogueira Minotaur i Brendan Schaub otpadaju. Godinama su već u mirovini. Aleksej Olejnik i Junior dos Santos nisu izgledne opcije. Pod ugovorom su s UFC-om.

Sraz s Fedorom Emelianenkom predstavlja puku iluziju jer je Mirko Filipović više puta istaknuo kako ne može zamisliti revanš s Rusom ukrajinskog podrijetla.

“Mislim da je Fedor gotov, gotov je… Ne može više primati udarce. Volim ga i smatram ga legendom našeg sporta, ali mislim da je gotov", nedavno je izjavio Mirko Filipović.

Budući da su Bellatorovi članovi, Frank Mir te Cheick Kongo i Mark Hunt nameću se kao Filipovićevi potencijalni suparnici. 

Mirko Filipović s Bellatorom, ugledom drugom američkom borilačkom organizacijom iza UFC-a, mogao bi ugovoriti minimalno još jednu borbu. Navodno bi se već u lipnju trebao boriti u Londonu.

Izuzmu li se spomenuti protivnici u pogledu revanša, pred Mirkom Filipovićem širi je popis mogućih oponenata poput Vitalija Minakova i Sergeja Karitonova te Timothyja Johnsona i Matta Mitrionea.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara