MIRKO FILIPOVIĆ

Cro Copu htjeli uspavati kujicu: Supruga je spavala s njom na podu

Cro Copu htjeli uspavati kujicu: Supruga je spavala s njom na podu
Foto: Screenshot (Instagram)

MIRKO FILIPOVIĆ na Instagramu je sa svojim fanovima objavio radosnu vijest oko svog ljubimca, psa Kore.

Naime, prije dva i pol mjeseca ustanovljena joj je displazija kukova i bila je u jako lošem stanju. Jedina mogućnost za njen oporavak bila je komplicirana operacija za koju nije bilo garancije da će uspjeti. Cro Cop je po preporuci otišao u Sloveniju kod specijalista i Kora se danas u potpunosti oporavila.

Njegov post prenosimo u cijelosti.

"KORA! Moja ljubimica je upravo napunila 7 mjeseci , a prije 2 i pol mjeseca joj je ustanovljena displazija kukova. Veterinari su rekli da je gotova praktički, da treba hitno raditi ugradnju umjetnih kukova, da je stanje jako lose. Čak je i opcija uspavljivanja bila sugerirana zbog kompliciranosti operacije i rehabilitacije koju mora proći. Nije bilo garancije da će operacija potpuno uspjeti uz neizvjestan rok trajnosti umjetnih kukova.uz naravno 24-satni nadzor jer ne smije ni potrčati,a kamoli skočiti ili napraviti neki nekontrolirani pokret za vrijeme oporavka. 

Prijatelj me uputio na veterinara u Sloveniji, dr. Milana Matkea, stručnjaka i specijalistu svjetske klase upravo za ovakve slučajeve. Nakon Što je pregledao snimku Korinih kukova rekao je da će ju operirati i da nikakvi umjetni kukovi ne dolaze u obzir. Samo će ‘zarotirati njene tetive i ligamente’ ako sam se dobro izrazio. Uglavnom Kora je operirana i od otpisanog psa ona je danas potpuno zdrava i danas smo išli u prvu šetnju. Hoda potpuno normalno i sada ju moramo postepeno navikavati na sve duže šetnje da postepeno ojača mišiće koji su atrofirali.Nakon 6 tjedana od operacije Kora se u potpunosti oporavila. Rehabilitacija je bila teška, iako sam ja najmanje sudjelovao u njoj. Hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je 6 tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru, jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste. Da ne spominjem izlaske da obavi nuždu,jednom rukom se drži povodnik, a drugom ručnik koji je provučen ispod njenog trbuha da smanji opterećenje na zadnje noge kod hoda. Uglavnom, Korica je danas zdrava, oporavljena i živa! A sve to mogu zahvaliti dr. Matkeu. Hvala Vam dr.Matke na svemu što ste učinili i zato što je Kora danas s nama, živa i zdrava!!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kora❤️!moja ljubimica je upravo napunila 7 mjeseci a prije 2 i pol mjeseca joj je ustanovljena displazija kukova.Veterinari su rekli da je gotova prakticki.da treba hitno raditi ugradnju umjetnih kukova,da je stanje jako lose.cak je i opcija uspavljivanja bila sugerirana obzirom na cijenu operacije i kompliciranost rehabilitacije koju mora proci a koja je zahtjevna i komplicirana a i nema garancije da ce operacija potpuno uspjeti uz neizvjestan rok trajnosti umjetnih kukova.uz naravno 24 -satni nadzor jer ne smije ni potrcati a kamoli skociti ili napraviti neki nekontrolirani pokret za vrijeme oporavka.prijatelj me uputio na veterinara u Sloveniji,dr.Milana Matkea,strucnjaka i specijalistu svjetske klase upravo za ovakve slucajeve.Nakon sto je pregledao snimak Korinih kukova rekao je da ce ju operirati i da nikakvi umjetni kukovi ne dolaze u obzir,da ce samo ‘zarotirati njene tetive i ligamente’ ako sam se dobro izrazio.uglavnom Kora je operirana,i od otpisanog psa ona je danas potpuno zdrava i danas smo isli u prvu setnju.hoda potpuno normalno i sada ju moramo postepeno navikavati na sve duze setnje da postepeno ojaca mišiće koji su atrofirali.nakon 6 tjedana od operacije Kora se u potpunosti oporavila.rehabilitacija je bila teska,iako sam ja najmanje sudjelovao u njoj.hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je 6 tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru,jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste.da ne spominjem izlaske da obavi nuzdu,jednom rukom se drzi povodnik a drugom rucnik koji je provucen ispod njenog trbuha da smanji opterecenje na zadnje noge kod hoda.uglavnom,Korica je danas zdrava,oporavljena i živa!A sve to mogu zahvaliti dr.Matkeu.hvala Vam dr.Matke na svemu sto ste ucinili i zato sto je Kora danas sa nama,živa i zdrava!!❤️

Objavu dijeli Mirko Filipović (@crocop1009)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara