Crop 2003 - neslužbeno prvenstvo svijeta

PREMDA se na 7. Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u stolnom tenisu očekivao nastup ponajboljih svjetskih igrača, deset dana prije početka CROP 2003. postalo je jasno kako će se u Domu sportova održati neslužbeno svjetsko prvenstvo.

Na prvom ovogodišnjem turniru iz Pro tour serije nastupit ćer 200 stolnotenisača i 118 stolnotenisačica iz 44 zemlje svijeta. U muškoj konkurenciji nastupit će 24 od 30 najboljih igrača sa svjetske ljestvice, predvođeni nijemcem Timo Bollom, te Kinzom Ma Linom. U ženskoj konkurenciji u Zagrebu će nastupiti pet najboljih igračica svijeta - Kineskinje Yining Zhang, Nan Wang i Jianfeng Niu, Ling Lin iz Hong Konga, te naša Tamara Boroš.

´Konkurencija će biti strašna. Ovo je svjetsko prvensto prije svjetskog prvenstva. Dobro treniram, još nisam u najboljoj formi, međutim nastup u Zagrebu bit će mi sjajna provjera uoči EP-a i SP-a,´ kazala je Tamara Boroš. Nakon Zagreba iduća etapa Pro Toura bit će u Dohi, međutim zbog napete političke situacije u toj regiji turnir je došao pod znak pitanja, pa su svi ponajbolji azijski igrači iskoristiti zagrebački turnir kao glavnu provjeru uoči Azijskog prvenstva u Bangkoku. ´Interes za turnir je izuzetan. Dokazali smo se s nekoliko sjajnih akcija, što se pokazalo velikom preporukom,´ kazao je direktor turnira Ivo-Goran Munivrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Zagrebu će naravno, nastupiti i svi ponajbolji hrvatski igrači i igračice predvođeni Zoranom Primorcem i Tamarom Boroš. Zanimljivo organizatori turnira morali su zbog velikog broja igrača povećati i broj stolova, pa će se tako kvalifikacijski ogledi održavati na 12, a ne kao dosad na 8 stolova.

Nažalost, usprkos nastupu najboljih igrača svijeta, najveći problemo CROP-a i ove su godine financijska sredstva. Glavni sponzor Karlovačka pivovara povukao se s turnira, pa će većinu organizacijskih troškova nadmirit Hrvatski stolnoteniski savez i Zagrebački spotski savez.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara