Cruyff: Krajnje je vrijeme da Ajax počne skupljati bodove za knockout fazu Europa lige

Cruyff: Krajnje je vrijeme da Ajax počne skupljati bodove za knockout fazu Europa lige

Foto: AFP

LEGENDA nizozemskog i svjetskog nogometa Johan Cruyff vratio se početkom ove godine u Ajax u svojstvu klupskog savjetnika za tehnička pitanja, a težište je stavljeno na glasovitu klupsku nogometnu akademiju za mlade igrače.

Podsjećamo, upravo po uzoru na Ajaxovu omladinsku školu, Cryuff je 1979. u Barceloni pokrenuo glasovitu La Masiu. Najveće priznanje Cryuff je doživio 2010. godine kada su sva tri finalista izbora za Zlatnu loptu (Iniesta, Messi, Xavi) potekli iz Barcine škole. Najpoznatiji strani maturant iz Masije je naravno Lionel Messi.

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena osnovao je po dolasku u Ajax radnu grupu, no njezine se radikalne ideje za izlazak iz krize nisu svidjele tadašnjem čelništvu koje se zbog toga odlučilo povući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi među njima bio je predsjednik kluba Uri Coronel koji odlazi iz kluba nakon pune 23 godine koje je proveo na raznim funkcijama. Ostavke su podnijeli i direktori Joop Krant i Cor van Eijden te cijeli Izvršni odbor."Nismo veći od Ajaxa i zato smo se odlučili povući. Cruyff je ovdje bog", poručio je Coronel.

Upravo taj "bog" očekuje da će Kopljanici slaviti u Maksimiru nakon šest utakmica bez pobjede. U posljednjih devet utakmica Ajax je slavio samo jednom i nedvojbeno je kako se treneru Franku de Boeru stolica već dobrano trese. Proljeće u Europi imperativ je za nizozemski klub, a poraz u Zagrebu bio bi veliki udarac europskim ambicijama.

"Krajnje je vrijeme da Ajax počne skupljati bodove koji bi mu trebali zagarantirati najmanje treće mjesto i prolazak u knockout fazu Europa lige. U prve dvije utakmice osvojili smo samo bod i sada više nemamo pravo na kiks. Iako u posljednje vrijeme ne igraju najbolje, vjerujem u ovu momčad i smatra da se mogu boriti s Lyonom za drugo mjesto", rekao je Johan Cruyff.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara