REGIJA

Crvena zvezda je 35 milijuna eura u minusu

Crvena zvezda je 35 milijuna eura u minusu
Foto: EPA-EFE

SRPSKI prvak Crvena zvezda je zaključno s krajem 2018. godine u minusu od 34,348.500 eura, stoji u financijskom izvještaju objavljenom na stranicama tamošnje Agencije za privredne registre.

Kako stoji u izvještaju, Zvezdin ukupni dug iznosi čak 45,542.516 eura, ali kad se na to primijeni neraspoređena dobit od 11,176.016 eura, stvarni dug je nešto manji od 35 milijuna eura.

"Ovakvo stanje izaziva sumnju u sposobnost kluba da nastavi sa stabilnim poslovanjem. Klub je u 2016., 2017. i 2018. godini ostvario značajan prihod od UEFA-inih natjecanja i prodaje igrače, ali su se s dobiti povećali i troškovi kluba. Mogućnosti za poboljšanje financijskog stanja su vrlo ograničene i ovise isključivo o transferima i otpisu djela obveza prema vjerovnicima", stoji u izvještaju.

Tijekom prošle godine u klub je ušlo gotovo 60 milijuna eura, ali ni to nije bilo dovoljno da klub izađe iz minusa. Na izvještaj je reagirao financijski direktor kluba Marko Petrović koji smatra da je isti nerealan.

"Već smo ranije rekli da izvještaj sadrži neke stavke koje klub nema obvezu plaćati. Crvena zvezda ima dug od 14 milijuna eura, ali on ni u kojem smislu ne ometa normalno funkcioniranje kluba", rekao je Petrović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara