NAVIJAČI

Čudesna bakljada zapalila internet: U jedan dan pogledalo je tri milijuna ljudi

Čudesna bakljada zapalila internet: U jedan dan pogledalo je tri milijuna ljudi
Screenshot: Twitter

SPEKTAKULARAN vatreni špalir koji su navijači Zenita priredili igračima prije uzvratne utakmice prve nokaut runde Europa lige protiv Fenerbahčea, jedna je od najoriginalnijih bakljada ikada viđenih u navijačkom svijetu.

Za početak, osmišljena je i napravljena izvan stadiona sa stotinama bengalki. I dok to i nije neka novost, način i tempo, bolje reći dramaturgija, te prekrasan ambijent u kojem je realizirana svakako jesu.

Zenit je u prvoj utakmici u Istanbulu izgubio 0:1 pa su navijači ruskog kluba igračima odlučili dati posebnu motivaciju prije revanša. 

Rasporedili su se s obje strane ceste koja s kopnenog dijela Sankt Peterburga vodi do vrha otoka Krestovski, na kojem se nalazi Zenitov stadion.

Kako je autobus s igračima Zenita prolazio prema stadionu, duž puta dugog par kilometara palile su se stotine bengalki. 

Ta impresivna scena bila je još upečatljivija jer se tako stvarao vatreni špalir koji je s jedne strane ceste obasjavao park, a s druge rijeku Nevu.

Snimku čudesne bakljade je u nešto više od jednog dana, otkako je objavljena na Zenitovom Twitteru, gledalo preko tri milijuna ljudi. Evo i zašto:

Naravno, igrači Zenita su nakon ovakve batrene pripreme svojih navijača morali nadoknaditi minus iz prve utakmice i izbaciti Fener, što su i napravili pobjedom 3:1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara