NBA

Čudesni Dončić: Postavio dva NBA triple-double rekorda. Ali to nije sve

Čudesni Dončić: Postavio dva NBA triple-double rekorda. Ali to nije sve
Foto: Gulliver / Getty Images

LUKA DONČIĆ iz utakmice u utakmicu upisuje se u povijest najjače lige svijeta izjednačavajući desteljećima netaknute rekorde NBA velikana ili postavljajući nove. U pobjedi Dallasa protiv Clevelanda 131:111 napravio je i jedno i drugo.

Utakmicu je završio s 29 koševa, 14 skokova i 15 asistencija. To mu je drugi uzastopni meč s triple-double učinkom, dva dana nakon što su on i LeBron ušli u NBA povijest njihovim trostruko-dvostrukim dvobojem.

Ali Dončić se protiv Cavsa sam upisao u NBA anale i to dvostruko. Nakon što je kontra Lakersa imao 31 poena, 13 skokova i 15 asistencija, učinkom na idućoj utakmici postao je najmlađi igrač u NBA povijesti koji je u uzastopnim utakmicama ostvario triple-double s 25 koševa.

Dončić je novim triple-double podvigom postao prvi igrač otkako je NBA lige koji je u dvije utakmice zaredom imao 29 koševa, 13 skokova i 15 asistencija.

Osim toga, Dončić je postao prvi igrač nakon 54 godine i velikog Oscara Robertsona koji je u uzastopnim mečevima ostvario 25 koševa, 15 asistencija i 10 skokova.

Konačno, slovenski fenomen je s 15 asistencija postao tek drugi igrač u povijesti Dallas Mavericksa koji je na dvije utakmice zaredom imao toliko dodavanja. Osim njega to je uspjelo još samo Jasonu Kiddu, drugom najboljem asistentu u NBA povijesti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara