"Da nije došlo do preoblikovanja Hajduk bi bio izbačen u petu ligu!"

"Da nije došlo do preoblikovanja Hajduk bi bio izbačen u petu ligu!"

MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio je kako bi Hajduk, da nije pretvoren u sportsko dioničko društvo, morao otići u stečaj i promijeniti ime, te bi bio izbačen u petu ligu.

"Stogodišnja bi tradicija time bila uništena, izbrisana jednim potezom pera", kaže Primorac koji je oduševljen dosadašnjom provedbom Zakona o sportu. "S ovim se uvodi red u hrvatski sport i daje mu se strateški nacionalni značaj. Bio sam veliki entuzijast od početka primjene zakona jer je preoblikovanje hrvatskih sportskih klubova koji su pred stečajem i njihovo strateško ozdravljivanje. Iznimno sam sretan što ova pionirska primjena zakona do sada ide sjajno, a nema razloga da se tako i ne nastavi. Ulaganje novca u Hajduk i ostale hrvatske klubove koje će, nadam se, uslijediti ubrzo, kombinacija je emocija i strateškog ulaganja u budućnost", kaže Primorac koji se sad nada da će njegov voljeni klub napokon izaći iz rezultatske krize koja traje već nekoliko sezona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem jaki Hajduk koji će nizati sportske uspjehe kao što je činio i u prošlosti i sve nas u Hrvatskoj činio ponosnima. No, očekujem da i drugi hrvatski nogometni klubovi postanu još jači, da imamo jaku hrvatsku nogometnu ligu, a u konačnici i još jaču hrvatsku nogometnu reprezentaciju, na koju sam iznimno ponosan", zaključio je ministar sporta.

P.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara