Dalić: Giggs mi je rekao da smo mi favoriti, a očekujem veliku borbu

Dalić: Giggs mi je rekao da smo mi favoriti, a očekujem veliku borbu
Foto: Pixell

U 12 SATI u Dublinu održan je ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko nogometno prvenstvo koje će se tijekom lipnja i srpnja 2020. igrati u 12 država.

Hrvatska je u ždrijebu u Dublinu saznala protivnike u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. Dobili su jednu od najlakših skupina. Protivnici Dalićevim izabranicima bit će Wales, Slovačka, Mađarska i Azerbajdžan, a uspjeli su izbjeći velike prijetnje poput Njemačke i Srbije.

Ždrijeb za Euro 2020. komentirao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Naš je cilj proći skupinu, bez obzira na suparnike. Nije lako, nije teško, imamo dva bliža putovanja u Slovačku i Mađarsku, a Wales je po imenu druga momčad, iza nas. Međutim, ne smijemo nikoga zapostaviti ili podcijeniti, moramo biti najbolji u tih kratkih osam mjeseci kvalifikacija", rekao je.

"Velški izbornik Giggs pohvalio je naše predstave na Svjetskom prvenstvu te rekao da smo mi favoriti, no slaže se da bi skupina mogla biti neizvjesna. I ja očekujem veliku borbu. Slovaci su na prošlom EP-u također prošli skupinu, kao i Mađari", podsjetio je Dalić, prenose službene stranice HNS-a.

Svi će imati veliki motiv protiv Hrvatske

''Nikoga ne smijemo podcijeniti. Slovačka ima Škrtela, Škrinjara i Weissa, neke igrače koji su kvalitetni, Hamšika koji je njihov kapetan i s njima neće biti nimalo lagano, kao ni s Mađarima. Imaju veliki motiv. S Azerbejdžanom smo zadnji put tamo igrali 1:1, tako da svakoga moramo uzeti jako ozbiljno'', objasnio je Zlatko Dalić.

Nastup Hrvatske u Skupini E započinje u ožujku 2019. godine.

"Moramo vjerovati u sebe te poštovati sebe i svoju kvalitetu, ipak smo mi drugi na svijetu. Naravno da sada svi žele igrati najbolje protiv nas i pobijediti, no mi moramo napraviti ono što moramo - biti među prve dvije momčadi skupine. Osim toga, imamo i dva slobodna termina za prijateljske utakmice", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara