Zlatko Dalić: Neki igrači će dobiti druge pozicije

Zlatko Dalić: Neki igrači će dobiti druge pozicije

Foto: Hina

ZLATKO DALIĆ odradio je svoj prvi trening s hrvatskom reprezentacijom 24 sata uoči ključne bitke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Hrvatska u ponedjeljak u Kijevu od 20:45 igra protiv Ukrajine za drugo mjesto skupine i plasman u play-off.

"Vodio sam finale Lige prvaka u Aziji, ali ovo je najveća utakmica moje karijere", priznao je Dalić uoči prvog treninga s reprezentacijom.

"Nakon posla u Aziji bio sam sedam mjeseci na odmoru, živio normalan život i onda se sve u jednom satu promijenilo. No, to je moj poziv. Imao sam neke druge ponude koje sam odbio ne trepnuvši, a ovo je najteži i najdelikatniji posao u Hrvatskoj. Očekivanja su velika, u pitanju je naša reprezentacija i spreman sam preuzeti svu odgovornost na sebe", dodao je.

"Hrvatska se nikada ne može odbiti, ona je nama Hrvatima svetinja i ja sam ponosno prihvatio poziv. Znam da će biti jako teško, ali vjerujem da su moji igrači za to sposobni", dodao je.

"Nemamo previše prostora za velike taktičke promjene, međutim nekim igračima ćemo dati druge pozicije u momčadi", najavio je novi izbornik.Hrvatska se uoči posljednjeg kola I skupine nalazi u teškoj situaciji. Po svemu sudeći samo je pobjeda u Kijevu ostavlja u igri za prvu ili drugu poziciju. Dalić je naglasio kako respektira Ukrajinu, ali i kako smatra da Hrvatska ima bolju reprezentaciju.

"Imam respekt prema Ukrajini, ali dopustite da vjerujem svojim igračima," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasaNakon do sada odigranih susreta posljednjeg kola u drugom skupinama sve je izglednije da Hrvatskoj neće biti dovoljan bod. Prijeti joj posljednje mjesto na ljestvici drugoplasiranih reprezentacija, pa u Kijevu mora juriti tri boda. Pobjeda treba i Ukrajincima ukoliko žele produžiti nadu u plasman na SP.

"S bodom imamo nekakve matematičke izglede, ali ako ćemo tako gledati izgubit ćemo sve. Moramo pobijediti i došli smo po tri boda", poručio je Dalić i istaknuo kako su igrači svjesni situacije u kojoj su se našli.

Mandžukić spreman?

"Nije bilo vremena za treninge i analize, premda sam mnogo toga proučio u ukrajinskoj igri, ali cijeli dan pokušavam pronaći najbolje rješenje kroz razgovor s igračima, razbuditi ih te im dati samopouzdanje i vjeru. Moramo odigrati utakmicu s karakterom te pokazati svoju kvalitetu, to mi je najveći posao", govori izbornik.

"Igrači su svjesni situacije i teško im je. Međutim, prihvaćaju odgovornost i da je na njima sve. Moramo odigrati utakmicu s karakterom i pokazati kvalitetu koju imamo. Pokušavam igrače probuditi kroz razgovor."

Nakon Finske dugoj listi ozlijeđenih pridružio se i Marcelo Brozović, a probleme je osjetio i Mario Mandžukić, koji je ipak putovao u Kijev.

Dalić nije otkrio hoće li Mandžukić biti spreman, ali dobar znak je da Mandžukić trenira. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara