Dalić: Nitko se nije uplitao u moj rad, ja odlučujem o svemu

Dalić: Nitko se nije uplitao u moj rad, ja odlučujem o svemu

Foto: Hina

ZLATKO DALIĆ u ponedjeljak je objavio svoj prvi popis igrača kao izbornik hrvatske reprezentacije. Ne razliku se mnogo od popisa Ante Čačića, no na njemu su i neka nova imena i par povratnika.

Dalić je vratio Ivana Strinića, izbacio Santinija i Čopa, a pozvao Nikolu Vlašića i Antu Rebića.

Pozivanje Josipa Pivarića i dalje izaziva kontroverze, a dio navijača smatra da je Dalićev popis dokaz da isti ljudi dalje imaju utjecaj na odabir igrača u reprezentaciju.

Izbornik je sinoć gostovao u trećem Dnevniku HTV-a i odgovorio na takve komentare.

"U moj rad se nitko nije uplitao, nema govora o tome. Ja sam trener, odgovaram za rezultat i momčad te je normalno da ja odlučujem o svemu tome. Uvijek treba biti odlučan, čvrst, treneri odgovaraju za svoj rezultat te se nakon toga podvlači crta", rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o sukobu HNS-a i navijača, koji se i dalje jasno očituje na tribinama, kaže:

"Nije vrijeme za rat, za borbe koje se dešavaju. Moramo stati iza reprezentacije te joj dati veliku podršku i ja zaista pozivam sve hrvatske navijače da budu naš 12. igrač u Maksimiru, da budu prepune tribine. Treba nam njihova podrška i snaga, obećajem da će igrači dati maksimum. Reprezentacija je svetinja, očekujem pune tribine i punu potporu navijača".

Objasnio je i izbor Ivice Olića u svoj stručni stožer.

"Radi se o dvije utakmice, o sedam dana, moramo napraviti dobar ambijent i atmosferu, tražim ljude koji su autoritet u reprezentaciji, koji su borbeni kao ja, da su ponosni te da žele dobar rezultat. U tih sedam dana moramo dignuti momčad i ginuti za Hrvatsku. Vjerujem da idemo u Rusiju, u to sam uvjeren. Sve ćemo napraviti da tako bude, jer Hrvatska zaslužuje biti u Rusiji", zaključio je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara