HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić objasnio zašto nije vratio Srnu u reprezentaciju

Dalić objasnio zašto nije vratio Srnu u reprezentaciju

LUKA MODRIĆ nagovarao je svog velikog prijatelja i dugogodišnjeg suigrača da se vrati u reprezentaciju i pomogne u borbi za Euro 2020. Hrvatska je bitno oslabljena na bekovskim pozicijama, Šime Vrsaljko operirao je koljeno i neće nastupiti u kvalifikacijama, ali izbornik Zlatko Dalić ne razmišlja o igračima koji su se oprostili od reprezentacije.

Bivši kapetan ostat će u ulozi navijača, a Dalić je danas na press konferenciji objasnio zašto.

"Uz naše dužno poštovanje i veliki respekt prema Dariju Srni kao igraču, čovjeku i kapetanu, odluka je da u kvalifikacije idemo s mlađim i dugoročnijim rješenjem za desni bok. Naš prvi cilj je plasman na Euro, a drugi cilj je složiti ekipu za Europsko prvenstvo", rekao je Dalić.

Oporavak Šime Vrsaljka potrajat će duže od pola godine.

"On je definitivno izgubljen za cijele kvalifikacije. Zato sam i rekao da moramo naći neko dugoročno rješenje u mlađem igraču. Mi se nadamo da će Šime biti spreman za Euro, ali kroz to vrijeme moramo naći neko drugo rješenje. Imamo ideje, ali pustite nas, naći ćemo rješenje. Ozljede su nažalost dio sporta", objasnio je Dalić koji je danas objavio popis igrača za utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom, 21. i 24. ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara