HRVATSKA - SLOVAČKA

Dalić: Sve sam rekao igračima. Odlučili smo tko igra

Dalić: Sve sam rekao igračima. Odlučili smo tko igra
Foto: PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u kvalifikacijama za Euro igra protiv Slovačke sutra od 20:45 na Rujevici. Viceprvacima svijeta bit će dovoljan i bod za prolaz na Euro, a Slovaci moraju ići na pobjedu.

Utakmicu su najavili Zlatko Dalić i Luka Modrić.

"Imali smo tri dobra treninga, svi su motivirani i svi su spremni. Dečki sve znaju i sve smo odlučili. Oni koji će igrati imaju punu podršku svih nas. Moraju igrati opušteno i postaviti se kao favoriti", započeo je Dalić.

Možete li usporediti dvoboj protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Rusiju i ovaj sutrašnji?

"Situacija je slična, pritisak uvijek postoji, dobro je kad postoji. Postoji pritisak, ali žao mi je što prije nismo riješili plasman. Rekao sam prije da nam treba 15 bodova. Spremni smo, svi od nas očekuju pobjedu, to je normalno, ipak smo favoriti i igramo doma."

U Rusiji ste imali najstariju reprezentaciju, sutra ćete igrati s najmlađom Hrvatskom otkako ste na klupi.

"Nisam to gledao, ali htjeli smo napraviti smjenu igrača. Sutra će nastupiti tri ili četiri igrača koja su igrala na Svjetskom prvenstvu. 

Davor Šuker je najavio prijateljsku utakmicu s Rusijom u ožujku ako ne budemo igrali dodatne kvalifikacije, predstavlja li vam to pritisak?

"Kad prođemo, onda ćemo sjesti i dogovarati, sutra je ono najbitnije."

Žalite li za Maksimirom koji bi se sigurno rasprodao?

"Nema potrebe o tome govoriti, odlučili smo se za Rijeku. Tu je najbolji teren u Hrvatskoj. Tu smo i prije bili, sjajni su uvjeti", izjavio je Dalić pa za kraj dodao:

"Oni iz prve utakmice ne mogu izvući ništa dobroga. Sutra će promijeniti stil, formacija će ostati ona koju Hrvatska uvijek igra. Nema potrebe da promijenimo sistem, nek se oni nama prilagode. Mi smo viceprvaci svijeta. Što god da bude, odgovornost je na meni, ne na njima."

 

 

Rezultati by SofaScore
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara