ŽDRIJEB ZA EURO

Dalić: Želim izbjeći Portugal, volio bih Talijane

Dalić: Želim izbjeći Portugal, volio bih Talijane
Foto: Hina

ZLATKO DALIĆ jutros leti za Bukurešt na ždrijeb skupina Europskog prvenstva. Izbornik tvrdi da je potpuno neopterećen raspletom ceremonije na kojoj će Hrvatska doznati većinu ili sve suparnike na Europskom prvenstvu sljedeće godine i stadione na kojima će igrati. Euro se otvara u Rimu 12. lipnja, a igra se u 12 gradova i bit će veliki logistički izazov. Format Eura, posvećen šezdesetoj obljetnici prvog turnira odigranog u Francuskoj, utjecao je i na sistem ždrijeba zbog velikog broja domaćina. Domaćini prvenstva bit će London, München, Rim, Baku, Sankt-Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao i Budimpešta. Ždrijeb je poludirigiran i Hrvatska već zna da će u skupini sigurno igrati s nekima od nositelja među kojima su Italija, Engleska, Njemačka ili Španjolska. 

Hrvatska ne može ući u skupine B i C jer su reprezentacije iz naše jakosne skupine, Rusija i Nizozemska, domaćini turnira pa su automatski ušle u te skupine. Iz prve jakosne skupine Hrvatska ne može izvući Belgiju koja je već u skupini s Rusijom te Ukrajinu koja je svrstana u skupinu s Nizozemskom. Skupina B tako je već skoro posložena, u njoj su Belgija, Rusija i Danska.

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije, a posljednja četiri sudionika doznat ćemo nakon dodatnih kvalifikacija koje su na rasporedu u ožujku.

Za navijače najbolja skupina Budimpešta - München 

Na ždrijebu u Bukureštu hrvatsku delegaciju predvode Davor Šuker, Zlatko Dalić i Marijan Kustić. Dalić je prije puta kazao da Savez već razmatra moguće kampove za Euro.

"Baza nam je u Rusiji bila od presudne važnosti, imali smo idealne uvjete. Ne bih imao ništa protiv da pripreme odradimo u Hrvatskoj", rekao je Dalić.

Za hrvatske navijače idealna je skupina F, u kojoj je nositelj Njemačka, a utakmice će se igrati u Münchenu i Budimpešti. 

"Za naše navijače bi to bilo idealno, ali ja znam da će nas hrvatski navijači pratiti gdje god da igramo, pa i na drugom kraju svijeta."

Uoči ždrijeba posebnih želja nema, ali otkriva da bi jednu momčad rado izbjegao u skupini.

"Ne bi bilo loše izbjeći Portugal iz treće skupine, dok bi iz prve možda bilo najbolje izvući Talijane. Španjolce i Engleze dobro znamo, igrali smo s njima u Ligi nacija, a u tom rangu su i Nijemci", govori Dalić i na kraju dodaje:

"Sve kombinacije nas ne opterećuju, cilj je isti. Prije preuzimanja reprezentacije rekao sam da želim odraditi cijeli ciklus i da će Euro biti vrhunac mog rada. Sada me čeka puno rada, vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat, najviše bismo voljeli da naši trgovi opet budu onako lijepi i sretni kao nakon Rusije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara