HRVATSKA REPREZENTACIJA

Daliću otpada dio igrača za početak priprema za Euro

Daliću otpada dio igrača za početak priprema za Euro
Foto: Getty Images

KORONAVIRUS već je otkazao brojna sportska događanja i iako nadolazeći turnir Qatar Airways u Dohi nije pod upitnikom, zbog rasprostranjenosti virusa u Italiji hrvatska bi reprezentacija na njemu mogla zaigrati bez igrača iz Serie A.

Zlatko Dalić u ponedjeljak bi trebao objaviti popis igrača koje će voditi na taj turnir, a jutros nam je rekao da se, unatoč svim problemima s koronavirusom, priprema kao da će igrati u najjačem sastavu.

No problem je u tome što su katarske vlasti odredile obveznu karantenu od 14 dana za sve putnike koji dolaze iz Italije ili su u njoj boravili u protekla dva tjedna, a ona se odnosi i na sportaše.

Budući da turnir počinje 26. ožujka, to bi značilo da svi igrači iz Italije moraju u Dohu stići već početkom idućeg tjedna, što je nemoguće jer ih klubovi sasvim sigurno ne bi pustili, a i sami igrači bi cijelo to vrijeme usred sezone bili bez treninga.

Embed from Getty Images

Marcelo Brozović, Ante Rebić, Mario Pašalić i Milan Badelj stalni su članovi Dalićeve reprezentacije, u koju povremeno poziva i Marka Roga. Njih petorica bi bili sporni za ovu akciju. Dalić bi zato u ponedjeljak mogao objaviti prošireni popis s još nekoliko imena za slučaj da se ova situacija ne riješi i ako će trebali zamijeniti naše "Talijane".

Putnici iz Italije u sličnom su statusu u većini zemalja, no neke države imaju i širi popis "nepoželjnih" pa su na njemu i Španjolska i Švicarska, a nije isključeno da neke države na njega stave i u Hrvatsku, u kojoj je zabilježen već dvoznamenkasti broj oboljelih.

Ako bi se to dogodilo i s Katarom, a vlasti ne bi dopustile iznimku i omogućile neometan ulaz nogometašima, hrvatska bi reprezentacija morala otkazati turnir za koji je trebala dobiti rekordan bonus za nastup od čak 925.000 eura.

Na turniru bi, uz Hrvatsku, trebali nastupiti Portugal, Belgija i Švicarska koje također imaju nekoliko igrača u Italiji, a među njima se posebno ističe Cristiano Ronaldo.

U Dohi bi Hrvatska 26. ožujka trebala igrati protiv Švicarske, a četiri dana kasnije protiv Portugala. Stručni stožer i dio igrača trebali bi doputovati iz Zagreba 23. ožujka, a ostali bi se priključili naknadno, direktno iz zemalja u kojima nastupaju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara