Daliću ponuda od osam milijuna eura godišnje: Do kraja tjedna mora odgovoriti

Daliću ponuda od osam milijuna eura godišnje: Do kraja tjedna mora odgovoriti
Foto: EPA

ZANIMANJE za Zlatka Dalića nije splasnulo ni dva i pol mjeseca nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji i osvajanja povijesnog, već opjevanog srebra s hrvatskom reprezentacijom.

Prema službenim informacijama s Dalekog istoka, još uvijek javnosti nepoznati kineski prvoligaš ponudio je aktualnom hrvatskom izborniku lukrativan ugovor.

Trogodišnji ugovor vrijedan oko 30-ak milijuna eura

Uz izdašne bonuse - koji uključuju nagrade za osvajanje lige i kupa - Zlatko Dalić u tri bi godine mogao zaraditi tridesetak (!) milijuna eura. Po sezoni bi zarađivao osam milijuna eura neto. S obzirom na ozbiljnost ponude, Kinezi inzistiraju na odgovoru do kraja tekućeg tjedna.

Zlatko Dalić u proteklom je razdoblju redom odbio službene ponude egipatske, kolumbijske, uzbekistanske, japanske, iranske i južnokorejske reprezentacije. U dogovoru s Hrvatskim nogometnim savezom tijekom kolovoza je izbornički mandat produljio do svršetka Europskog prvenstva 2020. godine.

Dalić uskoro najplaćeniji hrvatski trener današnjice?

Međutim, u slučaju da ipak prihvati bogatu i nesvakidašnju ponudu anonimnog kineskog kluba, s osam milijuna eura po sezoni ponio bi titulu najplaćenijeg hrvatskog trenera. Trenutačno je najplaćeniji Niko Kovač, Bayernov trener koji neslužbeno godišnje zarađuje između pet i šest milijuna eura.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara