Dalipagić poručio Novoselu: Ja sam građanin Srbije!

NAŠ košarkaški stručnjak Mirko Novosel kazao je nedavno da će primanjem legendarnog Dražena Dalipagića u FIBA Kuću slavnih "Hrvatska imati najbrojniju delegaciju u toj eminentnoj košarkaškoj organizaciji." Odgovor je stigao vrlo brzo;

"Malo sam iznenađen riječima Mirka Novosela. Ovom prilikom mu poručujem da sam građanin Srbije i da nemam nikakve veze s Hrvatskom. Ne znam s kojim je razlogom tako nešto iznio u javnost, ali da budem iskren, i ne zanima što se priča kod naših susjeda. Na prostorima bivše Jugoslavije posljednjih godina svašta se govorilo i špekuliralo, tako da me ova Novoselova izjava nije posebno iznenadila." - poručio je popularni Praja, koji je rodom iz Mostara, ali je cijeli životni vijek proveo u Srbiji.

"Ovdje mi je obitelj i sve mi je vezano za Srbiju. Moje opredjeljenje je jasno i nemam se namjeru nikome opravdavati. To što neki žele povezati s nekom drugom nacijom, uopće me dira. Imam mnogo važnijeg posla nego da s nekim raspravljam koje sam nacionalnosti i kojoj državi pripadam." - dodao je Dalipagić, koji će danas popodne zajedno s Borom Stankovićem i Rankom Žeravicom biti primljen u Kuću slavnih, u španjolskom gradiću Alcobendasu, u blizinu Madrida.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara