Damir Martin na čelu Komisije sportaša

Damir Martin na čelu Komisije sportaša

Foto: Hina

KOMISIJA sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održala je u četvrtak svoju prvu sjednicu u novom sastavu, na kojoj je za predsjednika Komisije izabran osvajač srebrnog odličja u veslačkom samcu na OI i aktualni dopredsjednik HOO-a Damir Martin, a uz njega su za članove Skupštine HOO-a imenovani streljačica Snježana Pejčić i jedriličar Šime Fantela.

Uz spomenute osvajače olimpijskih odličja, novi saziv Komisije sportaša HOO-a čine: Barbara Matić (judo), Lucija Zaninović (taekwondo), Mario Todorović (plivanje), Natko Zrnčić Dim (skijanje), Vedrana Malec (skijaško trčanje), Marin Ćubela (boćanje) i Ana Znaor (kickboxing).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija je sastavljena od šest predstavnika ljetnih olimpijskih sportova, dva predstavnika zimskih olimpijskih sportova te dva predstavnika neolimpijskih sportova, pri čemu mora biti jednaka zastupljenost sportašica i sportaša.

U svom četverogodišnjem mandatu Komisija će razmatrati pitanja koja se odnose na sportaše, zastupati prava i interesa sportaša pri donošenju odluka u HOO-u te davati prijedloge i mišljenja tijelima HOO-a. Kao teme od posebnog interesa na svojoj su prvoj sjednici istaknuli zdravstvenu skrb, rješavanje statusnih pitanja, informiranje sportaša o pravima i obavezama te obrazovanje.

Komisija sportaša HOO-a utemeljena je, sukladno smjernicama Međunarodnog olimpijskog odbora i Olimpijskoj povelji, u srpnju 2012. godine. Za prvog predsjednika izabran je plivač Gordan Kožulj, a nakon njega tu su funkciju obnašali vaterpolist Josip Pavić i košarkašica Sandra Mandir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara