KORONAVIRUS U SPORTU

Danas su trebali nastaviti prvenstvo, ali opet se pojavila korona

Danas su trebali nastaviti prvenstvo, ali opet se pojavila korona
Foto: EPA

NASTAVAK nogometnog prvenstva Rumunjske koji je bio predviđen za petak i bez gledatelja odgođen je zbog novih slučajeva zaraze u dva kluba, objavila je Rumunjska profesionalna liga (LPF).

"Svi želimo da se nogomet vrati na stadione, ali zdravlje nogometaša naš je prioritet", izjavio je Justin Stefan, predstavnik LPF-a.

Prvoligaš Botosani je trebao gostovati u Craiovi u petak navečer i to bi bila prva utakmica od prekida prvenstva u ožujku. Međutim, na testiranju je utvrđeno da je liječnik ekipe pozitivan na koronavirus. Svi ostali članovi kluba su također testirani i moraju biti u karanteni dok čekaju rezultate.

"Bojim se da se sezona neće nastaviti", rekao je Valeriu Iftimie, direktor Botosanija. Do kraja rumunjskog prvenstva ostalo je još osam kola. 

Odgođena je i utakmica između Dinamo Bukurešta i Chindia Targoviste, koja je na rasporedu u subotu, nakon što je među osobljem kluba utvrđen jedan pozitivan slučaj.

Prošlog je tjedna rumunjska vlada odobrila nastavak prvenstva bez gledatelja. Da nisu otkriveni novi slučajevi zaraze, ovog vikenda bi se odigrale i druge utakmice. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara