Danijela Grgić svjetska juniorska prvakinja!

HRVATSKA atletičarka Danijela Grgić osvojila je zlatno odličje u disciplini 400 metara na Svjetskom juniorskom prvenstvu u atletici u Pekingu, oborivši pritom i seniorski državni rekord.

Grgić je za zlato trčala po prvi puta u karijeri ispod 51 sekunde (50.78), srušivši državni seniorski rekord Jelice Pavličić (50.98) koji je stajao čak punih 32 godine.

Postignuti rezultat u Pekingu je čak 52 stotinke bolji od njezina prijašnjeg osobnog rekorda, postignuta na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniorke u Marrakeshu 2005. Osamnaestogodišnja Zagrepčanka jedina je u Pekingu išla ispod 51 sekundi, srebro je uzela Sonita Sutherland sa Jamajke (51.42), a broncu Sudanka Nawal Al Jack (51.67).

Članica zagrebačke Mladosti potvrdila je da je najveći talent hrvatske atletike, a njezin najveći dosadašnji uspjeh bila je titula europske juniorske prvakinje iz Kaunasa 2005.

Junior Matija Čop nije se uspio probiti u finale discipline 200 metara, u polufinalu je zauzeo šesto mjesto u svojoj skupini sa rezultatom 21.79 sekundi. U kvalifikacijama rano jutros 19-godišnji Čop trčao je daleko brže - 21.51 sekundi, a da je otrčao osobni rekord (21.31) postignut ove godine u Varaždinu, ne bi ušao među osam finalista.

Index.hr/Hina
Foto: IAAF

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara