Danska sklepala reprezentaciju od jutjubera, igrača futsala i petoligaša

Danska sklepala reprezentaciju od jutjubera, igrača futsala i petoligaša
Foto: Brizze Instagram

BRIZZE, kako je umjetničko ime freestyle i street soccer zvijezde YouTubea, zatim dečki koji nedjeljom prije ručka igraju za pivo i haringu te malonogometaši sutra će za "pravu" reprezentaciju Danske igrati prijateljsku utakmicu protiv Slovačke u Trnavi umjesto Eriksena, Schmeichela, Kjaera i društva.

Pitanje je tko će uopće igrati daleko važniju utakmicu, onu u nedjelju kod Walesa na početku Lige nacija, novog UEFA-inog natjecanja.

Ovo otkrivaju danski mediji, a direktor saveza Kim Hallberg to komentira s prilično indikativnim: "Ne mogu ni potvrditi ni demantirati te informacije."

Kao što smo detaljno pisali, Dansku potresa neviđeni nogometni skandal. Žestoki sukob saveza i reprezentativaca oko komercijalnih prava rezultirao je prekidom pregovora koji su trebali riješiti pat-poziciju nastalu zato što nogometaši imaju individualne sponzorske ugovore s tvrtkama konkurentskim pokroviteljima saveza.  

Nakon što je savez prekinuo pregovore s reprezentativcima, za popunu reprezentacije obraćao se redom svim klubovima prve, druge i treće lige i svuda dobio odbijenicu. Zato što su se nogometaši solidarizirali s reprezentativcima, ali i zato što su članovi Udruženja nogometaša, koje je na strani igrača u sporu sa savezom.

Pošto savez reprezentativce za donedavno uglednu reprezentaciju traži putem maila koje šalju svim profesionalnim klubovima u državi, logično je da je ovaj lakrdijaški način potrage za igračima nacionalne momčadi dobio jednako takav odgovor.

Mail saveza zatrpan je prijavama raznih pustolova i kvartovskih momčadi koje žele obraniti dansku nogometnu čast.

Nevjerojatna situacija, nezamisliva za tako ozbiljnu državu kao što je Danska, koja ima veliku nogometnu tradiciju i važnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara