Darijo Srna se zbog dopinga povlači iz svih natjecanja! "Ništa nisam uzeo svjesno"

Darijo Srna se zbog dopinga povlači iz svih natjecanja! "Ništa nisam uzeo svjesno"

Foto: Hina

POVODOM optužbi da je pao na doping testu u Ukrajini, Darijo Srna se oglasio priopćenjem u kojem je rekao da se povlači iz svih natjecanja jer se želi posvetiti svojoj obrani!

Hrvatsku nogometnu javnost u srijedu je neugodno iznenadila vijest koja je stigla iz Ukrajine. Tamošnji mediji objavili su da je bivši kapetan Hrvatske i višegodišnji kapetan Šahtara, Darijo Srna, pao na doping testu. 

List Sportyvka prvi je izašao s informacijom da postoje sumnje da je Srnin test nakon utakmice Lige prvaka protiv Napolija pozitivan, a da ukrajinski klub šuti o tome. Novinarima tog lista dodatnu sumnju potaknula je reakcija trenera Šahtara Paola Fonsece, koji je Srnu izostavio iz momčadi u ligaškoj utakmici protiv Černomoreca u prvenstvu, samo tri dana nakon Napolija.
 

Povodom sumnji da je pao na doping testu oglasio se i Darijo Srna priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.
 
''18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. van natjecanja ('out-of-competition') pronađena nedozvoljena tvar.
 
Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.
 
Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.
 
Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.
 
Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj.
Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam!
 
Iskreno vaš,
 
Darijo Srna''.
 
Šahtar oteže sa službenom reakcijom i ostavlja prostor špekulacijama. Ukrajinski mediji ovih dana pišu da je Srna pao na testiranju u drugom dijelu prošle sezone u Ukrajini, a ne u Ligi prvaka.
 
Prema pravilima, ukrajinski savez trebao bi o rezultatima testiranja izvijestiti WAD-u, koja u roku od deset dana obavještava igrača i klub o otvorenom postupku te ponavlja testiranje. Šahtar u tom slučaju više neće moći šutjeti. 
 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara