Dario Cvitanić: Ljubimac Van Bastena i HNS-ove tajne diplomacije ispunjava djedovu želju

DARIO CVITANIĆ idućega tjedna dolazi u Amsterdam. Želi igrati za hrvatsku reprezentaciju te bi se uskoro trebao sastati sa čelnicima HNS-a.

Dario Cvitanić je za sedam milijuna eura prešao iz argentinskog Banfielda u amsterdamski Ajax. Bio je želja novog trenera Marca Van Bastena te bi već sljedećega tjedna trebao doći u Amsterdam. 24-godišnji Cvitanić je za Banfield u 100 nastupa postigao čak 41 pogodak, iako je po vokaciji više ofenzivni vezni nego klasični napadač. 

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kaže da se radi o vrlo kvalitetnom igraču te da vrlo skoro idu na neposredne razgovore vezane uz njegov nastup za Hrvatsku.

"Imamo izravni kontakt s Cvitanićem, kako putem javne tako i tajne diplomacije. On dolazi sljedeći tjedan u Europu, dogovorili smo kontakt s njim čim se situira u Amsterdamu. Vrlo ćemo se brzo s njim naći, nakon toga će sve biti puno jasnije. Jedno je sigurno, on želi igrati za hrvatsku reprezentaciju, a ima i hrvatsku putovnicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što izbornik Slaven Bilić kaže o Cvitaniću?

"Za sada nije još nešto posebno govorio, u svakom slučaju mi odrađujemo ovaj diplomatski posao, što on naravno i podržava, jer želi da što bolji nogometaši igraju za Hrvatsku. On će se imati prilike uvjeriti neposredno u njegovu kvalitetu, kako bi vidio može li ili ne kandidirati za reprezentaciju. Prema onome što smo do sada vidjeli, ima potencijal za koji smo svi zajedno jako zainteresirani. U svakom slučaju nam je drago što je potpisao za Ajax, sada ga izbornik i stožer mogu pratiti u kontinuitetu."

Na poziciji ofenzivnog veznog imamo veliku konkurenciju, puno igrača kandidira za to mjesto. Ima li mjesta za Cvitanića?

"Vidjet ćemo na kojoj će ga poziciji Van Basten forsirati u Ajaxu. On je ofenzivni vezni, a može igrati i napadača. Naime, današnji igrači moraju biti sposobni igrati na više pozicija, to se pokazalo u jučerašnjem finalu. U svakom slučaju uskoro ćemo ga vidjeti na djelu. Najvažnije je da on želi igrati za Hrvatsku i da ispuni određene kvalitativne zahtjeve."

M.Š.
Foto: AFC Ajax/AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara