Darko Miličić smije se prijaviti za ovogodišnji ´draft´

NAJNOVIJA nada jugoslavenske košarke, 17godišnji centar Darko Miličić (213 cm) moći će izaći na ovogodišnji ´draft´, izjavio je povjerenik NBA lige David Stern.

Prema ranijoj odluci NBA, Miličiću je trebao biti zabranjen izlazak na ovogodišnji ´draft´ jer neće napuniti 18 godina do zaključnog roka kada bi se trebao prijaviti za ´draft´. No, kako bi se izbor novih NBA igrača trebao održati 26. lipnja, a Miličić će napuniti 18 godina šest dana ranije, nakon sastanka s Udrugom NBA igrača Stern je Miličiću ipak dozvolio izlazak na ´draft´.

´Riječ je o dečku koji u Jugoslaviji profesionalno igra košarku, koji nije pohađao sveučilište, pa ne vidim razloga zašto mu se ne bi dozvolio izlazak na ´draft´´, kaže Billy Hunter, predsjednik Udruge NBA igrača.

Miličić je, prema ocjenama NBA skauta, igrač odlične tehnike za svoju visinu, sjajnog šuta s distance, te odličnog smisla za igru. Stoga se prediđa kako bi vrlo lako mogao biti drugi izbor ovogodišnjeg ´drafta´, nakon još jednog srednjoškolca, LeBrona Jamesa koji je apsolutni favorit za prvi ´pick´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara