Davis Cup: Hrvatska - Belgija 3:1

U PRVOM susretu posljednjeg dana Davis Cup dvoboja za ostanak u Svjetskoj skupini Belgija je smanjila vodstvo Hrvatske na 31. U meču koji nije značio ništa za konačan ishod, budući da je Hrvatska još jučer osigurala ostanak u Svjetskoj skupini, Olivier Rochus je pobijedio Sašu Tuksara 4:6, 6:3, 6.3.

Tuksar, kojemu je ovo bio prvi nastup u Davis Cupu, odlično je krenuo. Služio ga je prvi servis pa je Rochus teško dolazio do poena na njegov poečtni udarac. Tuksar je iskoristio jednu od dvije break šanse i zaključio je prvi set u svoju korist.

No, u drugom setu postotak prvog servisa pao mu je na samo 43 posto i to je Belgijanac znao iskoristiti. Nanizao je dva breaka i poveo 4-0. Tuksar zakratko vraća nadu, vrativši jedan izgubljeni servis, ali više od toga nije mogao.

U trećem setu ponovno je Rochus krenuo s dva breaka. Tuksar uspijeva vratiti jedan izgubljeni servis, i kod vodstva Belgijanca 5-3 ima 30-0 na servis Rochusa za potpuni povratak u meč, ali Rochus nije dopustio iznenađenje.

"Prvi set sam jako dobro odigrao. Išao me je servis, tako da Rochus nije imao puno šansi na moj početni udarac. Nažalost u drugom i trećem setu više me nije tako dobro služio servis. Osim toga, u mojoj igri bilo je previše grešaka i oscilacija. Nekoliko poena odigrao bih odlično, a zatim bi nizao greške. Ipak, bio je ovo moj prvi nastup u Davis Cupu i to je veliko iskustvo za mene", izjavio je nakon meča Saša Tuksar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

Ivan Ljubičić (Hrv) - Gilles Elseneer (Bel) 7-6 (6), 7-5, 6-4

Mario Ančić (Hrv) - Olivier Rochus (Bel) 6-3, 7-6(2), 6-1

Ivan Ljubičić/Mario Ančić (Hrv) - Kristof Vliegen/Dick Norman (Bel) 6-7(8), 6-4, 6-7(1) 6-3, 7-5

Saša Tuksar (Hrv) - Olivier Rochus (Bel) 6-4, 3-6, 3-6
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara