Delač: Ne vraćam se u Vitesse

Foto: Borna Čavrag / Index

MATEJ DELAČ, mlada nada hrvatskog nogometa i talentirani vratar Chelsea, nezadovoljan je statusom u nizozemskom Vitesseu gdje odrađuje posudbu do kraja sezone.

Zbog pravila u engleskom nogometu Delač nema pravo nastupati za Chelsea jer je premlad, s premalo nastupa za reprezentaciju i nema EU državljanstvo. U takvim slučajevima engleski klubovi šalju mlade igrače na posudbu, najčešće u belgijske i nizozemske filijale. Delač je tako nakon prelaska iz Zaprešiča u Chelsea prošlog ljeta, proslijeđen Vitesseu za koji nije dobio priliku igrati.

"Najvjerojatnije neću ostati u Vitesseu sljedeće sezone", rekao je Delač za nizozemske medije, otkrivši veliko nezadovoljstvo činjenicom da na posudbi nije dobio nikakvo iskustvo. Za priliku se nije uspio izboriti pored dvojice 22-godišnjih domaćih vratara Rooma i Van der Smana.

Politika kakvu vode engleski klubovi, u teoriji je trebala biti dobra, dati priliku mladima da se postepeno razvijaju kroz manje klubove, skupe iskustvo i sazriju. Ali, kako je u modernom nogometu najvažniji financijski interes, niti jednom klubu nije u interesu promovirati igrače drugih klubova, nego svojih od kojih će moći kasnije živjeti. Ovi drugi ionako će otići nakon nekoliko mjeseci.

18-godišnji golman ovog se ljeta vraća na Stamford Bridge, ali još neće stati među vratnice londonskog kluba, nego će morati naći novi klub za jednogodišnju posudbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara