Delač: Ovo je najsretniji dan u mom životu!

Tekst: D.R.
Foto: Index

STIPE PLETIKOSA pretrpio je tešku ozljedu, s terena će izbivati i pola godine, a Mario Galinović nedavno je istaknuo kako se vjerojatno ne bi odazvao Slavenu Biliću. Iako je izbornik u predvečerje "uzvrata" s Bjelorusima, a sukladno situaciju u kojoj smo se našli Pletinom ozljedom, rekao da niej fer Galinovića pozvati kao trećeg vratara, jasno je da u toj priči više nema kemije. Prilika se tako ukazala mladom vrataru Intera, Mateju Delaču, koji je dobio svoj prvi poziv za A selekciju.

Bilić nije želio remetiti mir Draženu Ladiću, koji u subotu također ima kvalifikacijsku utakmicu. Bilo bi izuzetno nezgodno otuđiti mu vratara koji bi Biliću bio treći na listi, iza Runje i Subašića.

"Odlučili smo se za Delača jer je on naša velika veratarska perspektiva.", poručio je izbornik.

Mladi vratar zaprešićkog Intera bio je gotovo oduzet od sreće. Taman je zaključio razgovor s glavnim tajnikom HNS-a Zorislavom Srebrićem.

"Ne znam smijem li uopće nešto komentirati.", bojažljivo je rekao.

Odgovorili smo da se izbornik sigurno neće ljutiti...

"Iskreno, nisam se uoopće nadao pozivu. Poziv gospodina Srebrića bio je kao grom iz vedra nema. Zatečen sam, ali sretan. Ovo je najsretniji dan u mom životu. Svakom igraču san je biti dio nacionalne vrste. Jako mi je žao Stipe Pletikose, žao mi je što je u tim okolnostima došlo do mog pozivanja. Žao mi je i Luke, ali vjerujem u našu reprezentaciju.", poručio je novopečeni reprezentativac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara