Delije poslale poruku Vukovaru: "Do sljedećeg oslobađanja"

Delije poslale poruku Vukovaru: "Do sljedećeg oslobađanja"

Foto: Twitter

U SUBOTU, 18. studenog, točno na 26. obljetnicu pada Vukovara, u Beogradu su Crvena Zvezda i Rad igrali prvenstvenu utakmicu. Dok su se tisuće građana Hrvatske prisjećali žrtve grada heroja, navijači Zvezde pljunuli su na sjećanje za tisuće poginulih i nestalih u Vukovaru. Njeni navijači sramotnim skandiranjem i transparentima po tko zna koji put pokazali su kako štuju četničku ideologiju koja je dovela do masovnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije.
 
''18.11.1991. Do novog oslobođenja - Slava svim žrtvama za srpski Vukovar '', pisalo je na transparentu Delija. 
 
Podsjetimo, u napadu na Vukovar i zločinima koji su se dogodili nakon pada grada sudjelovalo je mnogo navijača Crvene zvezde koje je njihov vođa Željko Ražnatović Arkan okupio u paravojne postrojbe koje su počinili brojna zvjerstva u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na istoj utakmici Delije su veličale i ratnog zločinca Ratka Mladića. 
 
''Mladiću moj, problem je tvoj, što si ti srpski heroj''. Uz sramotne stihove izvjesili su i transparent s natpisom: “Tvoja časna borba, naša večna sloboda. Uz tebe smo, generale”.
 

Inače, Ratko Mladić čeka presudu za genocid i druge zločine protiv čovječnosti u BiH, ali ne i u Hrvatskoj. U srijedu će mu biti izrečena prvostupanjska presuda. Tužiteljstvo je tražilo doživotnu kaznu, a obrana je pak tražila oslobađanje.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara