Derbi odgođen zbog katastrofalnih vremenskih uvjeta, novi termin u veljači

VELIKI derbi Prve HNL između Hajduka i Dinama odgođen je zbog katastrofalnih vremenskih uvjeta na stadionu Poljud.

Naime, u Splitu pada jaka kiša praćena snažnim vjetrom, a travnjak na Poljudu natopljen je vodom.

Oko 20:10 na teren je izašao glavni sudac Vlado Svilokos praćen pomoćnim sucima i kapetanima obje momčadi. Svilokos je na licu mjesta provjerio odskače li lopta od vodom natopljenog terena, te se uvjerio da su uvjeti za igru posve neregularni.

"Kao što ste vidjeli i sami, 90 posto terena je prekriveno vodom, na nekim mjestima ta voda je čak 10 centimetara duboka. Nema smisla igrati utakmicu u ovakvim uvjetima, izgubili bi i publika i navijači. Konačna odluka je odgoda utakmice." - kazao je Svilokos nakon pregleda terena.

Iako bi se prema pravilima Prve HNL utakmica trebala odigrati za 24 sata, derbi se ipak neće odigrati u nedjelju.

Utakmica Hajduk - Dinamo zbog kiše i raskvašenog terena nepogodnog za igru odgođena je do polovine veljače, odnosno prije nastavka lige 18. veljače. Povjerenik natjecanja prve Hrvatske nogometne lige Josip Brezni kazao je kako će točan datum odigravanja utakmice biti određen naknadno.

Odluka je, kako je rekao, donesena u dogovoru s vodstvom obaju klubova i policijom i organizatorima budući da se, ako bi se utakmica odigrala u roku od 24 sata, ne može osigurati siguran smještaj za 1.500 navijača Dinama, ali i za više od 750 policajaca, pripadnika interventnih postrojba drugih policijskih uprava, kazao je Brezni.

Unatoč odgodi utakmice, igrači Dinama izašli su na teren, te se pozdravili s Bad Blue Boysima, koji su u velikom broju došli na Poljud.

Odgodu utakmice komentirali su treneri Hajduka i Dinama, Ivan Gudelj i Josip Kuže.

"Ja bih osobno volio da se derbi odigra, ali ovakvi uvjeti nisu to dozvolili. I samo igrači su mi kazali da je nemoguće igrati na ovakvom terenu. Bila bi šteta da se utakmica odigrala jer Hajduk i Dinamo to ne zaslužuju, treba pričekati bolje vrijeme i dobre uvjete da gledatelji mogu uživati u pravom derbiju." - kazao je Gudelj.

"Svjedoci smo puno odgođenih utakmica u Europi u zadnja dva tjedna, pa zašto se ne bi jedna utakmica odgodila i kod nas. Ja neću kalkulirati što je dobro, a što nije, ali nikako ne bih bio sretan da se igralo u ovim uvjetima. Moja ekipa ima kvalitetu koju bi bilo lakše pokazati na suhom terenu." - izjavio je Kuže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privedeno 17 navijača

Policijska uprava splitsko dalmatinska izvjestila je večeras kako je prije, nakon i tijekom čekanja početka otkazane utakmice Hajduk Dinamo privedeno ukupno 17 navijača obaju klubova.

Dvanaest je navijača prekršajno procesuirano, uglavnom zbog alkoholizma i tučnjave, od kojih trojica i kazneno zbog posjedovanja droge, kazala je glasnogovornica PU Marina Kraljević Gudelj. Petorica su zadržana budući da im je, zbog ranijih prekršaja, izrečena sudska zaštitna mjera kojom im se brani pristup sportskim priredbama, na temelju Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Prije utakmice, oko 17 sati, na brzoj cesti Solin - Klis 20-ak navijača Hajduka presrelo je i napalo kombi zagrebačkih registracijskih oznaka u kojemu je bilo sedam osoba, zaposlenika Hrvatskih željeznica koji su se tim kombijem vozili na posao. Ozlijeđenih nije bilo, a napadači su drvenim palicama oštetili stakla te nogama lim na vozilu. Šteta se utvrđuje.

Glasnogovornica PU splitsko - dalmatinske Marina Kraljević Gudelj izvjestila je kako policija osigurava odlazak navijača iz Splita prema mjestima odakle su došli.

"Policija će navijače s vozilima otpratiti do naplatnih kućica autoceste Split - Zagreb u Dugopolju, odakle će, također s policijskom pratnjom, nastaviti put prema odredištima", kazala je Kraljević Gudelj.

(Screenshot: HTV)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara