Devet razloga zašto će Liverpool osvojiti Ligu prvaka

IAKO je prema kladionicama diljem svijeta Milan favorit u atenskom finalu, donosimo vam devet razloga portala "Sportingo" koji podgrijavaju nade Otočana da će Liverpool biti taj koji će osvojiti najcjenjenije nogometno natjecanje u svijetu.

1. Osvojili su Ligu prvaka i prije dvije godine, kada su veći dio utakmice odigrali vrlo loše. Katastrofalno prvo istanbulsko poluvrijeme teško će ponoviti bilo koja prvorazredna momčad.

2. Nema više ubojitog Hernana Crespa u Milanu, a penzioner Inzaghi te bezbrižni Gilardino ni u kakvoj su formi.

3. Zato jer, da znamo, svi će reći Kaka i Seedorf će zabiti. Nije upitno da spomenuti igraju u životnoj formi, ali sada su na suprotnoj strani svjetske kase poput Gerrarda, Mascherana i Carraghera.

4. Milan je doživio vrhunac forme u drugoj polufinalnoj utakmici. Bolje ne mogu, a i teško će ponoviti onakvu predstavu dva puta uzastopce.

5. Iako su navijači Liverpoola dobili tek 17 tisuća karata, nije uopće upitno da će biti dvostruko više Engleza od Talijana. Atmosfera će biti paklena, a tek kada zagrmi You`ll never....

6. Manchester se uglavnom oslanjao na "pješadiju", poput Rooneya i Ronalda, dok Liverpool u svojim redovima ima "bombardera" u liku Petera Croucha.

7. Milan nije ni trebao igrati Ligu prvaka, s obzirom na namještaljke u Italiji

8. Pepe Reina je trenutno dosta bolji vratar od Dide, i to ne samo kada se radi o kaznenim udarcima.

9. Zato jer je Paolo Maldini objavio da će igrati još jednu sezone pa mu ovo neće biti posljednja šansa za osvojiti Ligu prvaka(naravno, po peti put).

V.B.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara