Deveto izdanje challengera "Zagreb Open"

DEVETO izdanje teniskog ATP Challengera "Zagreb Open" održat će se u Športskom parku Mladost od 8. do 16. svibnja, a namjera organizatora je da na taj, uz ATP u Umagu, najveći teniski turnir u Hrvatskoj dovedu najkvalitetnije hrvatske i inozemne igrače.

Direktor turnira Branimir Horvat podsjetio je na proteklih osam izdanja turnira na kojem su nastupali velika teniska imena poput Alberta Berasateguia, Davida Nalbandiana, Younessa El Aynaoiua i drugih, ali i svi najbolji hrvatski tenisači s izuzetkom Gorana Ivaniševića. Čak je i on lani bio vrlo blizu nastupu, ali ga je ozljeda spriječila, te Ivanišević i dalje ostaje prvi na listi želja organizatora za deveto izdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da je do početka turnira još tri mjeseca, Horvat nije mogao sa stopostotnom sigurnošću ponuditi nijedno ime, ali je potvrdio razgovore sa Gregom Rusedskim, Magnusom Normanom i Marcom Rossetom, dok se nada da će na turniru nastupiti Mario Ančić i Ivo Karlović.

Zagrebački challenger se igra u tjednu milijunskog turnira u Hamburgu, pa se može dogoditi da ova dvojica hrvatskih Davis Cup reprezentativaca po rankingu uđu u glavni ždrijeb tog turnira, no na terenima Mladosti će i u tom slučaju opet biti veliki broj mladih hrvatskih tenisača.

Konferencija za novinare iskorištena je kao prilika za potpisivanje sponzorskog ugovora između organizatora Zagreb Opena i hotela Arcotel Allegra, koji je tako postao službeni hotel turnira.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara