DINA LEVAČIĆ

Dina Levačić za sedam sati preplivala kanal u Japanu

Dina Levačić za sedam sati preplivala kanal u Japanu
Foto: Mladen Levačić

Daljinska plivačica Dina Levačić (23), članica Kluba daljinskog plivanja Split, uspješno je preplivala kanal Tsugaru u Japanu. Kanal se nalazi između najvećeg japanskog otoka Honshua i Hokkaida.

Dinu su cijelim putem pratili visoki valovi i jak frontalni vjetar. Krenula je sa starta u ponoć po lokalnom vremenu, a do Hokkaida je preplivala skoro 31 km za 7:13:15 (7 sati, 13 minuta i 15 sekundi).

Postavila je jedno od najboljih vremena i postala tek 67. osoba koja je preplivala kanal Tsugaru. Ovim preplivavanjem je ostvarila 4 maratona od ukupno Velikih 7. 

Do sada je preplivala kanal Catalina, La Manche, kanal Molokai i Tsugaru, a ostali su Sjeverni kanal (Irska-Škotska), Gibraltarski tjesnac i Cookov kanal (Novi Zeland).

"Kanal se pokazao izazovnim. Na početku su bili umjereni valovi, ali kada smo izašli na otvoreno more počeli su veći i neugodniji valovi. Srećom, imali smo odličnog kapetana koji je namještao brod da ti valovi što manje utječu na mene i na kraju sam uspjela nakon sedam sati dotaknuti kopno u Hokkaidu", rekla je Levačić nakon pothvata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara