Transferi

Dinamo bi na Olmu mogao zaraditi više od 40 milijuna eura

Dinamo bi na Olmu mogao zaraditi više od 40 milijuna eura
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

DANI OLMO danas bi trebao potpisati ugovor s Leipzigom. Vodeći klub Bundeslige i Dinamo dogovorili su sve detalje, ostalo je još samo da španjolski reprezentativac prođe liječnički pregled i potpiše ugovor.

Olmo, koji se na rubu suza oprostio od suigrača, s Leipzigom će potpisati ugovor na pet godina, a Dinamo će odmah dobiti 18,5 milijuna eura. To je najmanji iznos koji hrvatski prvak može zaraditi na 21-godišnjem Španjolcu. 

Naime, Dinamo će za svakih 15 utakmica koje Olmo odigra za Leipzig (mora na travnjaku provesti najmanje 46 minuta) dobiti po milijun eura u sljedeće četiri godine. Tako može dobiti najviše četiri milijuna eura. 

Ostali dogovori klubova su trogodišnji. Tako će Dinamo od svakog plasmana Leipziga u Ligu prvaka dobiti po dva milijuna eura, što je očekivanih šest milijuna eura. To je već 28,5 milijuna eura i Olmo bi tako postao najskuplji nogometaš u povijesti Dinama, nadmašio bi Pjacin transfer u Juventus za pet i pol milijuna eura.

Tu nije kraj potencijalnoj zaradi Dinama. Svaki Leipzigov naslov prvaka Njemačke donosi dva milijuna eura, a hrvatski i njemački klub dogovorili su i postotak od sljedećeg transfera. Dinamo će dobiti 20 posto Leipzigova profita na Olmu. Španjolski reprezentativac je s Leipzigom dogovorio odštetnu klauzulu od 80 milijuna eura pa je maksimalno što Dinamo može dobiti (ako u međuvremenu Olmo ne potpiše novi ugovor s novom klauzulom) 20 posto od 61,5 milijuna eura (klauzula od 80 milijuna eura minus 18,5 milijuna eura koje je Leipzig već potrošio), što je oko 12 milijuna eura.

Dinamo tako u idealnim uvjetima može na Olmu zaraditi oko 46 milijuna eura, ali je teško očekivati tri naslova Leipziga pored Bayerna pa je realno da zagrebački klub na kraju dobije između 35 i 40 milijuna eura.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara