DINAMO DOBIO DVIJE NOVE FILIJALE U Bjelovaru slave, u Dalmaciji bijesni: "Hajduk nas je odbio!"

DINAMO DOBIO DVIJE NOVE FILIJALE U Bjelovaru slave, u Dalmaciji bijesni: "Hajduk nas je odbio!"

Foto: Facebook

DINAMO je nastavio širiti svoj utjecaj po HNL-u pa je tako ovih dana dogovorio suradnju s dvama novim klubovima. Nove filijale "modrih" tako će postati NK Bjelovar, ali i, pomalo iznenađujuće, NK Imotski.

"Od svih prvoligaških ekipa koje su nam se nudile, odabrali smo Dinamo i mislim da nismo pogriješili. Ovo je za nas korak prema profesionalizmu, a na tom putu će nam Dinamo biti ogledni primjerak. Ovim putem pozivam sve mlade igrače iz regije da se priključe Bjelovaru jer će tako imao odskočnu dasku za jedan veliki klub kao što je Dinamo", rekao je predsjednik Bjelovara Juraj Tominac.

I dok se u Bjelovaru slavi, u Imotskom je atmosfera nešto drukčija. Sljedeći tjedan na Gospin dolac stiže Dinamov direktor Tomislav Svetina i šef omladinske škole Ivo Šušak koji će potpisati ugovor s Imotskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamov čovjek vodit će brigu o školi, postaviti glavnog trenera, a on će dalje ustrojiti omladinski pogon. Škola Imotskog bit će identična Dinamovoj", rekao je predsjednik kluba Marko Grubišić.

Iako je bilo logično da se Imotski prvo obrati Hajduku, Grubišić kaže da na Poljudu nije bilo sluha za suradnju.

"Mi smo pokušavali uspostaviti kontakt jer nam je Hajduk prirodniji, ali oni su nas odbili. Pokušavali smo nešto i preko trenera Loze koji je odavde porijeklom, ali nije išlo. Dogovor s Dinamom je praktički zaključen, sve će biti riješeno sljedećeg tjedna", rekao je predsjednik kluba.

No dok je Grubišić zadovoljno trljao ruke, oglasio se šef omladinske škole NK Imotski Vinko Malenica koji ne želi ni čuti za takav dogovor.

"Ne može on na svoju ruku donositi odluke i predati klub Dinamu. Imotski je udruga građana, a ne privatna firma. Ako se takav ugovor zaista potpiše, mi ćemo osnovati novi klub. Nisam ja sam u toj priči, već sam razgovarao s roditeljima djece svih uzrasta. Nemam ja ništa protiv Dinama, ali imam protiv Grubišića koji ovako pokušava prikriti svoju nesposobnost i neznanje koje su Imotski odveli u propast. On i njemu slični nisu vodili brigu o tome da će NK Imotski postati jedan od najomraženijih klubova u Dalmaciji", rekao je Malenica za Dalmatinski portal.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara