"Dinamo nas je ponizio"

Tekst: D.R.
Foto: Cropix

IGRAČIMA Temišvara jedno se mora priznati: bili su Dinamov protivnik po mjeri. Baš kao što je Kruno Jurčić negdje u podsvijesti znao da Rumunji, osokoljeni remijem protiv Ajaxa, neće oformiti bunker, već će na svom terenu težiti nadigravanju, iako ih prati glas destruktivne momčadi, upravo se to i dogodilo.

> Mamić: To nisu navijači Dinama, ali sve im opraštam!

> Video: Kadrovi sumraka u Temišvaru

> Post festum navijačkoh pohoda - 90 Boysa u pritvoru, Rumunji traže naknadu štete!

> Jurčićev apel navijačima

> "Zaslužili smo ovu večer"

> Video: Dinamo konačno svijetla točka

> Paralizirani grad: Mamić bježao pod paljbom boca, igrači Temišvara nabasali na Boyse

> Video: Anderlecht izborio remi protiv Ajaxa s igračem manje

Temišvar se želio nadigravati, a Dinamo je objeručke prihvatio poziv. Ovaj put nije bilo problema niti u realizaciji i zabili su Modri tri komada. Trenera Jurčića posebno će ipak razveseliti dojam koji je ostavila momčad koju tako dugo traži. Rumunji su, s druge strane, ostali silno razočarani.

"Za nas je ovo ponižavajući rezultat. Napravili smo tri velike pogreške, a  protiv ovako jakih momčadi kao što je Dinamo, pogreške se skupo plaćaju. Ipak, moramo ići dalje i zaboraviti ovu utakmicu. Bit će nam teško dočekati proljeće u Europi, no moramo pokušati.", razočaran je nakon utakmice bio kapetan Temišvara Dan Alexa.

Poniženost igrača Temišvare osjetili su i Dinamovci, ali o tome sigurno nisu razmišljali. Trebala im je konačno jedna prava, zrela europska utakmica.

"Uz ovakvu igru nismo imali šanse. Tijekom pauze zbog reprezentativnih okupljanja moramo riješiti naše probleme, inače se nemamo čemu nadati. No, nećemo se predati. Protiv Dinama smo sami sebi napravili puno štete, nismo iskoristili naše šanse, iako smo na momente igrali bolje.", reći će trener Sabau.

Vlasnik Temišvara, jedan od rumunjskih nogometnih tajkuna Marian Iancu, nije se previše ljutio na svoje igrače.

"Krivi smo svi, igrači, trener, vodstvo. No, nemamo vremena za plakanje. Igrali smo slabo, bili smo ranjivi. Ne bježim od onoga što se dogodilo i naše greške moramo ispraviti, ponajprije zbog navijača. Treneru maksimalno vjerujem. Sjetite se što je sve ove sezone napravio za našu momčad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara