Dinamo: Odričemo se prava na "ladićevsku" komunikaciju

"NISAM rekao da je Ivanković bahat, on je moj prijatelj. Ovdje se radi o odnosu na relaciji HNS - Dinamo", rekao nam je Dražen Ladić dan nakon što je nova afera potresla redove mlade reprezentacije.

Ladić je svoje momke, ili bolje rečeno dio njih, okupio u zagrebačkom hotelu Laguna, uoči odlaska u Koprivnicu gdje je u srijedu igraju prijateljsku utakmicu s reprezentacijom BiH.
Na Ladićev poziv nisu se odazvali Dinamovci Milan Badelj i Josip Tadić, da stvar bude gora, izborniku se nisu niti javili.

Tako se rodio novi "slučaj" u mladoj selekciji, neodoljivo sličan "slučaju Hajduk", koji je morao rješavati El presidente osobno. Tada su se na Ladićeve pozive, dirigirani od strane kluba s uredno ispisanim liječničkim ispričnicama. oglušili Tomislav Bušić i Jurica Buljat. Ladić je javno obznanio da spomenuti dvojac neće dobiti poziv za mladu reprezentaciju dok god je on na čelu, pa je Hajduk zatražio njegovu smjenu.

HNS je reagirao i ratne sjekire su zakopane. Sve dok se nije pojavio slučaj Kalinić. Aktualni seniorski reprezentativac svojevremeno je obožavao markirati Ladićeve seanse, bio je toliko uporan da izborniku nije preostalo drugo nego pustiti ga na miru. Nakon ekscesnih situacija na relaciji s Hajdukom, nastavilo se burno razdoblje selekcije slučaj. Mario Mandžukić i Filip Lončarić noćnom linijom izletjeli su iz momčadi, "retardirani" Anas Sharbini završio je na HNS-ovoj arbitraži. Kada je Tottija s Grobnika u A selekciju pozvao Slaven Bilić, Ladić mu je poručio da ruše sustav. I tako u nedogled.

U Dinamu misle da im nitko ništa ne može

Posljednji na listi Ladićevih mučitelja dolaze iz kuba s kojim Ladić ima mnogo neugodnih iskustava, iako je branio njegove boje rekordnih 14 godina. Dinamovci Badelj i Tadić, tvrdi izbornik, krivo su odgajani. Njihov klub šalje im poruku da mogu raditi što god hoće, ne moraju se pojaviti na okupljanju reprezentacije jer će ih klub uvijek pokriti.

"Nisam zvao Kelavu jer im je to jedini golman, kao ni Mandžukića jer igra pod injekcijama. Umjesto Lovrena odlučio sam isprobati druge dečke i to sam rekao Ivankoviću. ali isto tako rekao sam mu da trebam Badelja i Tadića."

Od dvojca na kraju ni slike, ni pisma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da mi je Branko Ivanković kazao da ih neće pustiti. Istina je i da mi je rekao nečuvenu rečenicu: “Ako inzistirate na njihovu dolasku, iz kluba ćemo javiti da su ozlijeđeni!” To je bahatost, ali ne Ivankovićeva, već njegovog kluba. Oni misle da im nitko ništa ne može, ponašaju se iščašeno.", priča nam Ladić.

"Takva je praksa ustaljena kada se radi o mladim selekcijama. HNS još uvijek nisam detaljno upoznao sa slučajem, čekam da se delegacija vrati iz Slovenije.", dodaje izbornik.

Nemamo potrebu komentirati "slučaj"

Dinamove delegacija nije se osjetila pozvanom komentirati Ladićeve riječi. Iz Dubrovnika, gdje modri odrađuju spektakularne pripreme za uzvrat sa Šahtarom stiglo je šturo priopćenje u kojem stoji:

"NK Dinamo odriče se prava na komunikaciju kakvom se služi izbornik Ladić u slučaju Badelj-Tadić i to iz jednostavnog razloga. Naime, o izostanku dvojice igrača s okupljanja mlade reprezentacije i pismeno i usmeno obaviješteni su svi koji su to morali biti u ovom slučaju."

"Dinamo nema potrebu za daljnjim komentiranjem "sporne" situacije."

Nije zanemarivo podsjetiti da su Modri još uoči puta za krajnji jug hrvatske obale obznanili da su se na listu ozlijeđenih nakon susreta s Cibalijom pridružila dva nova imena. "Tadić je osjetio koljeno, a Badelj aduktor. No, sudeći po rječima doktora Jankovića dvojac bi ipak mogao biti spreman za gostovanje na Stanovima", objašnjavaju u Dinamu.

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara