Dinamo "ogorčen" i "nemoćan" što se na sjevernoj tribini zid srušio na radnike

Dinamo "ogorčen" i "nemoćan" što se na sjevernoj tribini zid srušio na radnike

Tekst: A.K.
Foto: Goran Mehkek (Cropix), nk dinamo

"ŽALOSNO je što je u cijeloj priči NK Dinamo postao poput žicaroša koji moli da mu se udijeli nešto na temelju nečije dobre volje. Kao da se ne radi o jednom o temeljnih objekata svakoga grada, posebno metropole", poručuju iz Dinama nakon što je na ruševini od stadiona pukom srećom izbjegnuta tragedija.

Podsjećamo, prije kup-utakmice Dinama i Hajduka na dvojicu djelatnika stadiona pala je kompletna keramička obloga zida na stubištu kojim se ide na sjevernu tribinu.

"Kolega i ja smo došli kako bismo s poda očistili već ranije otpale pločice. Bili smo tik do zida, i to potpuno sagnuti, kada su odjednom počele otpadati sve pločice na tom zidu. Prvo sam vidio da mi je kolega ozlijeđen i nisam u cijeloj toj strci ni primijetio da i meni krvari glava", izjavio je radnik na održavanju stadiona koji je zajedno s kolegom ostao zarobljen i krvav pod kišom keramike koja se na njih sručila dok su čistili prolaz upravo od zaostalih razbijenih pločica.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Dinama naglašavaju da ovaj put tek sretnom slučajnošću nezgoda nije prerasla u tragediju: "Riječ je o masivnijim pločicama, težine oko pola kilograma. One se protežu dva metra u visinu, a kako su radnici bili sagnuti, pad pločice s te visine za onoga tko se nalazi na mjestu na kojemu su bili spomenuti radnici bio bi koban."

"Da je pločica na glavu nekoga od njih pala svojim rubom, bolje da i ne spominjemo scenarij. To bi bila tragedija", istaknuo je direktor stadiona Miljenko Sakoman.

Sve se ruši jer stadion nema krovaNajveći je problem u cijeloj priči nedostatak krova. Tako voda od kiše i snijega u svim dijelovima stadiona, pa tako i na sjevernoj tribini, neprestano curi. Tijekom zime se zamrzava unutar zidova, a povećanjem temperatura dolazi do pucanja pojedinih dijelova konstrukcije. Pločice stoga ne otpadaju zbog lošeg lijepljenja jer je po tom pitanju sve odrađeno vrhunski, već zbog vode koja se u zidovima zadržava, jer ne postoji adekvatna zaštita. Riječ je, jednostavno, o kući bez krova, slikovito i točno komentiraju u Dinamu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara