Dinamo poslao Torcidi tisuću ulaznica i pravila ponašanja na Maksimiru

Dinamo poslao Torcidi tisuću ulaznica i pravila ponašanja na Maksimiru

Foto: Hina

U SUBOTU se na Maksimiru igra derbi Dinama i Hajduka s početkom od 15 sati, a na službenim stranicama zagrebačkog kluba su objavili kako je poslano 1000 ulaznica Hajduku, ali da će navijači Hajduka moći kupovati ulaznice i na dan utakmice.

Podsjetimo, prije godinu je Torcida stigla u Maksimir, ali im je ulazak na stadion zabranjen zbog Mamićevih "crnih lista". Ostatak splitskih navijača je odlučio bojkotirati utakmicu, a zatim je Hajduk odbio izaći na teren po prvi puta u povijesti HNL-a. Utakmica je registrirana kao 3:0 pobjeda Dinama, a nakon tog bojkota i prosvjeda na Rivi, Mamićevom voljom ukinute su tzv. "crne liste".

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
 
"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji, tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta.
To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za navijače Hajduka osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 12:00 do 15:45 sati. Naglašavamo da postoji i mogućnost kupnje ulaznice u pretprodaji od 02. prosinca 2015. godine putem interneta, čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.

Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

GNK Dinamo poslao je tisuću ulaznica Hajduku sukladno potpisanom ugovoru, ulaznice će se navijačima Hajduka prodavati i na sam dan utakmice, a kako bi se olakšala kupnja navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske ulaznice se mogu kupiti putem interneta u pretprodaji već od srijede. Prodaja ulaznica je, naravno, personalizirana. GNK Dinamo poziva sve koji će u subotu biti na Maksimiru na sportsko i korektno navijanje.
Glavni direktor GNK Dinamo i predsjednik Uprave HNK Hajduk potpisali su Ugovor o prodaji ulaznica te je GNK Dinamo poslao 1000 ulaznica Hajduku. Potpisom Ugovora HNK Hajduk obvezao se prodavati ulaznice po navedenim uvjetima te 24 sata prije utakmice dostaviti popis osoba kojima je prodao ulaznice. Popis treba sadržavati: prezime, ime, datum i godinu rođenja svakog kupca ulaznice.

Ulaz u tribinu jug stadiona Maksimir bit će otvoren od 13:00 sati. Naša redarska služba će, sukladno svojim zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnost osobnog dokumenta s podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument, kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta i/ili koji na ulaznici uopće neće imati napisane osobne podatke.
Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji: ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Molimo navijače Hajduka koji imaju namjeru na tribinu unijeti transparente, da ih trebaju donijeti na ulaz u tribinu najkasnije do 13:45 sati na dan utakmice, kako bi naša redarska služba izvršila uvid u sadržaj te kako bi mogli pravovremeno biti postavljeni isključivo na ogradu tribine. Iz sigurnosnih razloga i u dogovoru s policijom neće biti dopušten unos ruksaka i većih torbi.

GNK Dinamo je osigurao zonu na Borongaju za navijače Hajduka, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sigurnu zonu i na stadion.

Pozivamo sve na fair, sportsko i korektno navijanje, nadamo se da će utakmica proteći u sportskom duhu i da će se svi gledatelji na našem stadionu osjećati ugodno."

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara