Dinamo predstavio Moralesa: Pomoći ću klubu da uđe u Ligu prvaka

NAKON što je u noći sa srijede na četvrtak potpisao petogodišnji ugovor, sjajni čileanski veznjak Pedro Morales danas je u Plavom salonu predstavljen hrvatskoj javnosti. 

"Jako sam zadovoljan jer sam došao u ovako velik klub kao što je Dinamo. Nadam se da ću pomoći Dinamu da uđe u Ligu prvaka. Dat ću sve da se taj cilj i ostvari. Čuo sam da su navijači kluba iznimno vatreni i stoga ću se posebno truditi da ispunim njegova očekivanja", prve su riječi najvećeg ovogodišnjeg Dinamovog pojačanja.

Upitan da se usporedi s nekim od europskih nogometaša, Morales je neskromno ispalio.

"Po nekim karaktetistikama mislim da imam sličnosti s Kakom, a po nekima s Cristianom Ronaldom."

Ivanković: Morales bi mogao naslijediti Modrića

Ništa manje zadovoljan nije bio niti Branko Ivanković koji smatra da je plavi klub našao zamjenu za nezamjenjivog Luku Modrića.

"Doveli smo jednog od najboljih čileanskih nogometaša i zbog toga mi je iznimno drago što će se klub pojačati ovako velikim igračem. On je po vokaciji playmaker i toplo se nadam da će uspješno nadomjestiti Luku Modrića koji nas je napustio."

Ivanković je otkrio kako Moralesa vidi isključivo na poziciji ofenzivnog veznog, kao i da novo Dinamovo pojačanje ima kvalitete igrati na sve tri pozicije u srednjem redu 4-4-2 sistema.

"Koristiti ću ga isključivo na poziciji ofenzivnog veznog jer smatram da je takvog igrača sa kreacijom i idejom šteta koristiti na poziciji zadnjeg veznog. Vrlo je slično i sa Sammirom."

O zajedničkom funkcioniranju Dinamovog dvojca budućnosti Sammir - Morales Profesor je rekao:

"Ne vidim zašto njih dvojica ne bi mogla zajedno igrati, pa Dinamo je svoje najbolje utakmice sa mnom odigrao kad su u momčadi bili i Sammir i Modrić. Vjerujem da će obojica izboriti mjesto u momčadi. Naravno da Sammira očekujem jedan korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu. Svi igrači moraju znati da će ih cijeli život gdje god dođu čekati konkurencija."

Najveći problem na poziciji zadnjeg veznog?

S tezom da bi Modri mogli imati najvećih problema na poziciji zadnjeg veznog igrača, slaže se i Ivanković koji ipak ne planira posezati za novim pojačanjima.

"Istina je da je momčad dosta promjena doživjela odlaskom Vukojevića i Pokrivača na koje više ne smijemo misliti. No vraća se Chago koji nema više nikakvih problema, tu su još i Vrdoljak, Maleš, Bader te Tomić koji po potrebi može također odigrati na toj poziciji. Ja vjerujem u ove igrače i vjerujem da ćemo kroz pripremni period dobiti adekvatno rješenje."

"Maloča je igrač Hajduka"

Ivanković je ostao hladan i na spominjanje imena mladog  Marija Maloče o kojem se danas pisalo kao o potencijalnom Dinamovcu.

"Ne znam i ne bih se volio baviti takvim špekulacijama. On je igrač Hajduka, a mi smo zaključili svoj popis igrača za ovu sezonu. Naravno postoji uvijek šansa da uleti nešto jako povoljno do konačnog datuma za prelaske, 31. kolovoza. Smatram da je Dinamo u ovom trenutku zaista pokriven na svim pozicijama."

Iako se kao moguće rješenje nameće kapetan Bišćan koji je na toj poziciji igrao većinu svoje karijere, Ivanković ga planira koristiti samo na mjestu stopera.

"Bišćana mislim koristiti samo stoperu. Njegovo iskustvo i njegova kvaliteta neophodni su tamo, a osim toga on je igrač koji se može transformirati gotovo do same završnice što bi ovom Dinamu trebalo donijeti kvalitetu više."

Argentinci odmah u puni pogon

Na kraju je Profesor rekao par riječi o dvojici Argentinaca Ibanez i Suarez koji sutra trebaju sletjeti u Zagreb.

"Argentinci će se odmah po dolasku priključiti momčadi, no moramo biti oprezni jer su oni upravo izašli iz prvenstva. Vjerujem da bi s njima više trebalo raditi na uigravanju i taktičkom dijelu priprema. Ne bi trebalo biti prevelikog trenažnog šoka i velike adaptacije. Cilj je što prije formirati momčad za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Nemamo puno vremena jer nas vrlo brzo očekuju prve utakmice."

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara