neredi boysa u češkoj

Dinamo se oglasio oko divljanja Boysa u Plzenu: Krivi su Česi

Dinamo se oglasio oko divljanja Boysa u Plzenu: Krivi su Česi
Foto: Index

U PRVOM susretu 1/16 finala Europa lige Dinamo je u četvrtak navečer u Plzenu izgubio od Viktorije 1:2, premda je imao 1:0 na poluvremenu.

 

Nažalost, uoči i tijekom utakmice došlo je do sukoba između BBB-a i češke policije. Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 360 je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba. Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje. Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta. No do sukoba je došlo i nakon što je utakmica počela jer nisu svi navijači mogli na stadion.

> Boysi napravili kaos u Plzenu zbog ulaznica. Dvaput se tukli s policijom

> Boysi novinaru Indexa u Plzenu istrgnuli mobitel iz ruku

Neslužbeno doznajemo da se Dinamo ogradio od nereda BBB-a te da je za kaos u Plzenu optužio organizatore utakmice koji su se jako loše spremili za dolazak Boysa.

Bilanca nereda u Plzenu je jedan teže ozlijeđeni navijač, desetorica lakše i 12 uhićenih Boysa. Doznajemo da UEFA ipak neće teretiti Dinamo zbog nereda BBB-a. Izvješće delegata će biti povoljno jer su se neredi dogodili na javnoj površini, a ne u krugu stadiona.

Također, doznali smo da su iz Hrvatske s Boysima u Češku otputovala dva hrvatska policajca, a među navijačima Dinama vidjeli smo mnogo njih koji imaju zabrane dolaska na utakmice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara