Dinamovci na Plesu udijelili majice navijačima i "silenzio stampa" novinarima

Dinamovci na Plesu udijelili majice navijačima i "silenzio stampa" novinarima

NISMO se nadali da će doček Dinamovaca u zagrebačkoj zračnoj luci nakon remija sa Spartom kojim je izborena još jedna europska jesen nadmašiti prošlogodišnji, kad se izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić skinuo gotovo do gola nakon što je održao krajnje inspirativan govor, ali očekivali smo da će Dinamovci biti barem malo raspoloženiji za razgovor s novinarima.

Zvijezda prošlog velikog dočeka, Zdravko Mamić, uopće nije izašao iz aerodroma s igračima, valjda je i sam svjestan da večerašnja Dinamova igra (iako je zaslužila prolaz u Ligu Uefe) nije bila na razini velikog europskog kluba kojeg on već godinama najavljuje pa je odlučio da ipak ne treba zvati romski orkestar da ih dočeka. Igrači Dinama aerodrom su napustili bez riječi i posjeli se autobus koji ih je odveo prema Zagrebu, vjerojatno na cjelonoćno slavlje u neki od narodnjačkih klubova koji su među Dinamovcima popularni.

Dinamovi igrači nakon plasmana u Europu za novinare nisu bili raspoloženi. Nitko nije želio stati pred naš diktafon i podijeliti par dojmova o utakmici pa čak ni "profesor" Ivanković koji bi trebao skakati od sreće jer si je "kupio" barem još par mjeseci na Dinamovoj klupi. I dok su novinare brutalno izignorirali, Dinamovci su rado izmijenili par riječi s navijačima, a neki su čak i usprkos hladnoći skinuli majice i podijelili ih navijačima, što je popraćeno pjesmom i pljeskom. Mirka Hrgovića šačica okupljenih BBB-a, za divno čudo, nije tražila dres ili trenirku, ali ovoga ga puta barem nisu vrijeđali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidno raspoloženi Dinamovci nakon kratkog pozdrava s navijačima pobjegli su u autobus (a Mandžukić je čak i sjeo na vozačevo mjesto, želeći valjda poručiti da je on opet za volanom ove momčadi) i zaputili se prema Zagrebu pa bi večer čak i bez izjava Dinamovaca završila u koliko-toliko ugodnom tonu, da nije bilo filmske akcije dežurnih policajaca kojoj smo svjedočili nakon odlaska prepolovljene Dinamove momčadi s Plesa.

P.V.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara