HNL

Dinamovci se išli tuširati na Maksimir, u Kranjčevićevoj rade tri tuša

Dinamovci se išli tuširati na Maksimir, u Kranjčevićevoj rade tri tuša
Marko Lukunic/PIXSELL

RUTINSKI su Dinamovi nogometaši golovima Majera i Olma sredili Rudeš 2:0 u 28. kolu HNL-a i nastavili krupnim koracima prema novom naslovu prvaka.

Nakon utakmice u Kranjčevićevoj Modri su se zaputili prema klupskom autobusu direktno s terena, prljavi i u dresovima s ručnicima u rukama. To im je praksa kad god se pruži prilika u Zagrebu.

Dinamovci su tako tuširanje odradili na svom Maksimiru, da bi se potom opustili u bazenu.

"Ma ima i gorih stvari u životu, ali ja ih razumijem. U lošem su stanju tuševi. Tople vode većinom ima, mada se zna dogoditi da nema. Ali je uistinu problem to što rade samo po maksimalno dva ili tri tuša, i to isto jedva", rekao nam je Lokomotivin napadač Dejan Radonjić.

U suradnji s HNS-om, uoči sezone postavljen je novi, hibridni travnjak i time je saniran problem koji je godinama bio goruća tema vezana uz ovaj stadion.

Lokomotivin Radonjić: Razumijem igrače Dinama

Uz to, obnovljena je istočna tribina, na koju je postavljeno 1500 stolica i koja više nije stajaća. Time stadion sada ima 5000 sjedećih mjesta.

U svečanoj loži pak postavljena su nova, modernija sjedala, a obnovljeni su i sanitarni čvorovi ispod zapadne tribine, ali nisu baš svi problemi sređeni.

"U domaćoj svlačionici mogu se, u najboljem slučaju, trojica odjednom tuširati, u gostujućoj isto ako se ne varam. Stvarno, tko to ne doživi, ne vjeruje. Mlaz je slab. Onda uhvatiš 'topliju"' vodu pa odjednom postane nepodnošljivo vruća. Ja Dinamove igrače, iskreno, razumijem. Maksimir im nije daleko i to je ok. Druge se ekipe, nažalost, moraju nekako tuširati. Je l' im to bilo nužno, ne znam, niti mogu to komentirati."

Stadion je danas neusporedivo kvalitetniji u odnosu na neka prijašnja vremena, međutim, manji problem za nogometaše predstavljaju - tuševi.

Posebno u zimskom periodu.

"Najgore zna biti po zimi poslije igranja na lošim terenima. Dođeš zmazan, hladno ti je, a voda 'minus 20', haha. Ponavljam, ima i gorih stvari stvarno u životu. I ja sam jednom otišao pa se doma tuširao jer nije radio nijedan tuš, haha. Mislim da nema nigdje toliko bitki za tuširanje kao u Kranjčevićevoj", priča Radonjić pa se prisjeća svoje epizode iz Engleske:

"Ma nije drama, doista je tako kako jest. Nije to sad najgore, a usput mogu reći da su, kad sam igrao na Stamford Bridgeu prije četiri godine za Maccabi, od 12 tuševa okvirno radila dva. Tako da je sve moguće. I što ćeš onda, jedan po jedan idu pod tuš ili dva po dva malo brže i gotovo."

Osijekov kapetan Škorić: Može se dogoditi bilo gdje da nema tople vode, ali jako rijetko

"Ne mogu dušu griješiti i reći da nema kad sam se ja svaki put tuširao tamo i bilo je tople vode. Zna se to nekad događati, da se ostane bez tople vode, događalo se i nama, doduše, rijetko, ali nije to nikakvo čudo", kaže nam defenzivac Bijelo-plavih pa dodaje:

"Protiv Rudeša sam igrao, tad je bilo vode. Ma u globalu nema nigdje problema s tim."

Dugo je travnjak Kranjčevićeve bio velik problem, najviše zbog potrošenosti budući da je korišten iz kola u kolo, a do listopada 2017. na njemu je igrao i NK Zagreb koji je sada u trećoj ligi.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara