Dino Rađa i Josip Sesar u Splitu

U SRIJEDU je košarkaški klub Split CO dobilo dva senzacionalna pojačanja: Dina Rađu i Josipa Sesara.

Rađa iz ljubavi

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u posljednjem desetljeću Dino Rađa posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka potpisao je za momčad Splita CO.

Prema riječima sportskog direktora Rate Tvrdića, Rađa će u splitskom klubu provesti ostatak sezone. Vrijednost ugovora nije objavljena, no Rađa se navodno vratio "iz ljubavi a ne za novac", a njegov jedini uvjet bilo je dovođenje još jednog pojačanja, što je Split riješio u istom danu (čitaj dalje).

Iako ga skoro dvije godine nije bilo na parketima, Rađa bi trebao biti značajno pojačanje za mladu splitsku momčad. I sam Rađa istaknuo je kako iskustvom želi pomoći da se stvori momčad koja bi igrala značajnu ulogu u Europi, te Goodyear i domaćoj ligi.

Posljednji Rađin hrvatski angažman, u Ciboni, bio je kratkog vijeka. Samo mjesec dana nakon što je potpisao ugovor, Dino Rađa oprostio se od Cibone VIP.

Stigao i Sesar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 18 sati objavljena je još jedna senzacija: U Split dolazi Sesar.

Sesar je u izjavi za Radio Dalmaciju, koju prenosi Sportnet, izjavio: "Potpisao sam pristupnicu za Split CO (...) Zadovoljan sam, da nisam zadovoljan, sigurno ne bih ni potpisao."

Dugo se nagađalo gdje će Sesar, najveći protraćeni talent hrvatske košarke.

Prije nešto više od mjesec dana trebalo je samo staviti potpis na ugovor s Cibonom, da bi mu iz Tornja bilo javljeno kako ne računaju na njega.

Čini se da je ovakav rasplet odlično rješenje za Sesara, koji ove sezone nije igrao nigdje, a nadamo se i za Split.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara